Blagoje Jakšić: Izrežiran postupak protiv mene

E. V. N.

17. 01. 2012. u 20:59

Suspendovani član VSS Blagoje Jakšić u pismu kolegama tvrdi: Hoće da me ućutkaju i ne prezaju od fizičke likvidacije

PRITVORENI član VSS Blagoje Jakšić, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, poslao je pismo Društvu sudija Srbije i Udruženju javnih tužilaca u kome tvrdi da je protiv njega pokrenut "izrežiran progon".
- Isto tako, izrežiran je i krivični postupak u kojem sam, suprotno svim važećim normama i nespornim dokazima lišen slobode - napisao je Jakšić. - Režiseri i izvršioci mog javnog žigosanja i razbijanja moje porodice nisu se zaustavili samo na tome, već nadalje preduzimaju postupke i radnje suprotno važećim zakonima i sa ciljem da me i definitivno ućutkaju, ne prezajući ni od fizičke likvidacije.
Jakšić navodi da je o svom pismu obavestio ambasadora EU u Srbiji Vensana Dežera, ombudsmana i parlament.
- Želim da i vama ukažem na svu ozbiljnost situacije u kojoj se nalazim i u kojoj je sudija Milimir Lukić uopšteno govorio u svojoj pismenoj ostavci. U ovom pismu ne mogu iz lične bezbednosti da govorim o konkretnim događajima, načinu i vremenu vršenja pritisaka, i o licima koja su u tome učestvovala. To nisam učinio ni u pismima koje sam uputio navedenim institucijama. Moja saznanja mogu da daju jednu vrlo značajnu dimenziju na proces reforme pravosuđa - naveo je bivši član VSS.
Pismo je potpisao sa "Okrivljeni Blagoje Jakšić".
Jakšić se tereti da je kao predsednik Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici dao nalog da se falsifikuju službene knjige tog suda i overi ugovor o kupoprodaji poslovnog prostora od 324 kvadrata u centru grada.

ČEKA SE PRESUDA
VISOKI savet sudstva utvrdio je da nisu ispunjeni uslovi za pokretanje postupka razrešenja Blagoja Jakšića. On, naime, kako predviđaju zakoni, nije osuđen, a nije napravio ni težak disciplinski prekršaj.
Osim toga, VSS je utvrdio da rad tog tela u nepotpunom sastavu ne dovodi u pitanje zakonitost rada i odlučivanja, pošto može da drži sednice sa najmanje šest prisutnih članova.
Odlučeno je i da se sudije Maja Kovačević-Tomić, Aleksandar Vujičić, Dušan Vojinović, Gordana Pavlović, Tatjana Vuković i Olivera Anđelković upute u posebna odeljenja Višeg suda u Beogradu kako bi završili rad na predmetima koji su u završnoj fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Čule

17.01.2012. 22:32

Jadno je ovo naše pravosudje. Po meni najkorumiranaja kategorija u društvu. Političari sude, a sudije pišu presude. Posebna je priča nestručnih sudija koje su ostali, kao politički podobni, a oni stručni su eliminisani.Fabrikuju se afere radi političke pozornice, a one u kojima je učestvovao sadašnji vrh DS se drže u fioci (afera Sartid...).Sve me ovo podseća na 1948.godinu i čistke- podobni se zaduđuju, prodaju i bogate, a narod gladuje.

Max

18.01.2012. 19:11

@Čule - Ne, ne ne zato sto su politicki podobni, vec zato sto su se "dokazali" da rade ono sto im se naredi. Da se promeni vlast, ti bi, na nasu zalost, ostali i radili bi i za tu "novu" vlast.

Davor

17.01.2012. 22:41

VSS ne može da odlučuje sa šest članova jer zakon kaže da se odluke donose većinom svih članova a zna se ko su članovi, jer je sastav VSS propisan Ustavom.

Klara

17.01.2012. 22:46

Razrešili bi oni njega i u tako krnjem sastavu nego im je Dežer poklonio kompas da se orijentišu.

Nikola Kosanović, advokat

17.01.2012. 22:48

Nema među pobrojanima Vladimira Mesarovića! Njegovo unapređenje je bilo najavljeno u medijima. Da li je to bila novinarska patka, ili je Nata Mesarović prvi put ustuknula?

Čika Pera

17.01.2012. 22:49

Naravno da je izrežiran, pa ko je još odgovarao za budalasto delo, čuj overa nepostojećeg ugovora koje je učinjeno pre 15 godina. Nije to ratni zločin ili genocid pa ne zastareva.

Max

17.01.2012. 23:35

E to ti je nasa pravna struka. Ne moze da odbrani ono sto propoveda, osnovi prava, a to je da je svako nevin dok se ne dokaze suprotno. Pa zar svi ti u pravosudju ne treba da brane upravo to, osnovi prava, ili treba da brane, sto im dobro ide, svoju PVC stolariju i nove plocice u kupatilu. Gde se tu izgubila pravda i pravo?! Pravda vise ovde ne stanuje!!!

ana

18.01.2012. 07:28

G-dine Kosanović, pogledajte raspored poslova za posebno odeljenje Višeg suda za 2012.g

ZORAN

18.01.2012. 09:33

Pa naravno da je izrezirano....sikanirali su mu i suprugu ..nije radio po zahtevima vlasti pa sada kao nasli neki potpis od pre 15 godina...ali sam ubedjen da ce posle promene vlasti on mnoge poslati na njegovo mesto jednog po jednog ...znam ga licno...nije kriv...uvek je sve otvoreno pricao svima ma gde da sedi ili sa kim je u drustvu cak sam ga opominjao nemoj a on kaze sta videce oni svoje i verujem da hoce napred sudijo izdrzi .... pa im vrati

Milan,konobar

18.01.2012. 13:06

Suspendovani član VSS Blagoje Jakšić u pismu kolegama tvrdi: Hoće da me ućutkaju i ne prezaju od fizičke likvidacije.Nedajse ines.

deki

19.01.2012. 09:54

a da li je neko pomislio ikad da nam je pravosudje nezavisno.pod firmom smanjenja otpustili dobre radnike,doveli partiske vojnike i rodjake,neki putuju i po100km kuca-poso i sve je to jeftinije nego pre...a tek neposlusne sudije koje nisu bile usemljene ....nedao bog da ti treba pomoc suda-ko da te zastiti!

rade jovanovic

21.01.2012. 21:27

Ovakvu zlostavu, koju sprovode nazovi demokrate danas u Srbiji, nisu sprovodili ni komunisti u njihovo najopasnije vreme kad su glave padale preko noci. Kada se takva monstruozna zlocinacka dela cine jednom od najcasnijih sudija u Srbiji, da bi se on sputao u svom postenom i odgovornom poslu i da bi se prinudio na cutanje ili pak javno osramotio kako mu javnost navodno ne bi verovala o istinama koje ce kad tad obelodaniti, sta onda mi obicni smrtnici treba da ocekujemo. Nedaj se Blagoje. Izdrzi.