• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO na otvaranju Kustendorfa

Vatromet, kuvana rakija i vino... Gosti jubilarnog izdanja festivala su Benisio del Toro i Izabel Iper, a Kustendorf traje do 23. januara.

Uz uigrani trubački orkestar, u 16.30 je zvanično otvoreno peto izdanje Festivala koji na Mećavniku organizuje proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Na Trgu Nikole Tesle, centralnom mestu bajkolikog Drvengrada, i ove godine okupili su se zaljubljenici u umetnički i autorski film, kao i do sada rekordni broj akreditovanih medijskih ekipa, što pokazuje da Kustendorf postaje sve zanimljiviji.

Kako javlja izveštač MONDA Aleksandar Stefanović, tradicionalno veselu "felinijevsku" atmosferu na otvaranju dodatno je zagrejalo nekoliko velikih kazana u kojima su se krčkali kuvana rakija i vino, posluženje za sve goste. Prilikom otvaranja, na velikom platnu posetiocima su prikazane i sada već kultne scene "sahrane" i opela za film "Umri muški", kao i gostovanja prethodnih filmskih velikana - Džonija Depa, Džima Džarmuša...

Pored trubača, otvaranje je obeležio i tradicionalni vatromet koji je "gruvao" na sve strane. Nešto ranije popodne, na Drvengrad je helikopterom stigla gošća, glumica Izabel Iper, koja se utoplila "do guše" i zagrejala uz domaće uštipke. Dolazak Del Toroa se još uvek iščekuje, javlja izveštač MONDA, ali na Mećavnik je već stigao i Kim Ki Duk iz Koreje


Više o takmičarskom programu pročitajte OVDE.

Selektor Kanskog filmskog festivala Tjeri Fremo održati "radionicu iznenađenja".

Nakon što Kusturica i ministar kulture Predrag Marković proglase festival otvorenim, kao kruna ceremonije Kim Ki Duku će biti uručeno specijalno priznanje pod nazivom "Nagrada za buduće filmove".

Sledi projekcija njegovog najnovijeg filma "Arirang" za koji je dobio glavnu nagradu u programu Izvestan pogled prošle godine u Knau.

Muzički program Kustendorfa počeće tačno u ponoć, nastupom ruskog sastava "Pelageja".

(MONDO/Agencije, foto zvanični sajt)

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mokrogorac

e a ja imam tu privilegiju da budem tu,kuca mi 200m od drvengrada.pozz za sve:-)

Milica

Pocela dosadna skola nemogu da dodjem da gledam film.Blago onima sto su tu.Film je super

ljuba

Kusta carcina nad carcinama, nema dalje! ovog coveka i ovu velicinu trebamo gledati kao velikana bez obzira na slavno ime u svetu filma, nego po tome sto je prekinuo izdaju svoga naroda, vratio se u pravoslavlje i svom korenu, tako trebaju da se ugledaju i ostali nazalost mnogi ljudi ciji su dedovi morali da se poturce iz cistog razloga da bi ostali zivi i tako sacuvali svoju decu, ali sad kad nema vise turaka i kad svako ima pravo da se vrati svom korenu i svojoj krvi sad je pravo vreme da se vrate u pravoslavlje odakle su im dedovi ponikli jer im pravoslavna krv tece kroz vene, toliko, hvala

SERIJE