Ponuda koju su putem medija dobili od vlasnika TV Avala za zaposlene ove televizije nije prihvatljiva. Štrajkači od vlasnika traže isplatu minimum tri zarade i tri honorara kako bi se istog trenutka pokrenuo program, istakli su zaposleni. Oni su juče u dogovoru sa novim direktorom i glavnim i odgovornim urednikom Dušanom Pančićem pristali da privremeno uklone inserter sa informacijom o štrajku.



U skladu sa obećanjem vlasnika da će konsolidovati TV Avala u narednih 60 dana, zaposleni očekuju da se u okviru tog roka isplate sva zaostala dugovanja prema zaposlenima.


– Podsećamo i da je naš poslodavac neisplaćivanjem zarada zaposlenima prekršio Zakon o radu. Uprkos toj činjenici, nemamo saznanja da je neka od nadležnih institucija donela bilo kakvo rešenje po tom osnovu, a na šta su u skladu sa Zakonom o radu obavezni. Tražimo i da se obezbedi socijalni dijalog koji će dovesti do potpisivanja kolektivnog ugovora, kao i da niko od zaposlenih, uključujući i honorarno angažovane saradnike, ne bude otpušten pre nego što se dugovanja ne izmire – objašnjavaju zaposleni u Avali.

Vlasnici TV Avala obećali su, inače, na sastanku sa predstavnicima RRA da će juče uplatiti zaostale doprinose zaposlenima na ovoj televiziji, kao i da će biti isplaćena jedna i po zarada do 1. februara i još dve do 1. marta ove godine. Vlasnici TV Avala istakli su i da je juče prihvaćen zahtev Bojane Lekić da joj se ne produži ugovor, pa je za novog glavnog i odgovornog urednika imenovan Dušan Pančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari