Četvrtak, 12.01.2012.

14:06

Dačić:Borojević izvršio samoubistvo

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da dosadašnja analiza ukazuje da je bivši direktor Instituta za radiologiju Nenad Borojević izvršio samoubistvo

Izvor: Tanjug

Default images

"Policija će izvršiti kriminalističku obradu čitavog događaja, a koliko je meni poznato, dosadašnja analiza ukazuje na samoubistvo", rekao je Dačić novinarima posle božićnog prijema u Patrijaršiji. Prema njegovim rečima, ukoliko je bilo nekih ucena, svako ko je to činio odgovaraće.

Podsetimo, Borojević, koji je prvooptuženi u aferi oko nabavke citostatika, juče je pronađen mrtav u šumi u Košutnjaku.

Borojević se branio sa slobode od optužbi za zloupotrebu službenog položaja, ali uz elektronski nadzor putem elektronske narukvice.
Njemu je prethodno ukinut prtivor i odre]ena zabrana napuštanja mesta boravka, odnosno bilo mu je dozvoljeno kretanje po Beogradu uz elektronski nadzor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, umesto zabrane da napušta kuću, odnosno umesto kućnog pritvora.

Na početku suđenja u Specijalnom sudu on je negirao da je primao mito kao i da je bio na čelu grupe optuženih za nameštanje tendera prilikom nabavki citostatika.

Borojević je bio uhapšen 30. juna 2010. u okviru policijske akcije "Kraba", zbog sumnje da je primao mito od farmaceutskih kuća.

Beogradski štampani mediji takođe su se danas bavili analizom smrti dr Borojevića, odnosno razlozima njegovog eventualnog samoubistva. Više o tome u posebnoj vesti.

Protiv Nenada Borojevića biće obustavljen sudski postupak. Suđenje ostalim optuženim će se nastaviti tamo gde je prekinuto na poslednjem pretresu, navode u Specijalnom sudu.

Porodica Nenada Borojevića i dalje sumnja u samoubistvo

Porodica Nenada Borojevića, koji je juče pronađen obešen u šumi u Košutnjaku, i dalje sumnja da se on ubio, iako je Ivica Dačić rekao da prve analize ukazuju na samoubistvo.

Jedan od Borojevićevih advokata Marko Kastratović rekao je da porodica još nije dobila policijski izveštaj o njegovoj smrti, kao ni izveštaj istražnog sudije i da ne veruje da se ubio.

"Sumnja je još uvek otvorena, a postoje i neke nove okolnosti o kojima ne mogu sada da govorim, jer to zavisi od porodice. Oni će odlučiti da li će i kada to objaviti javnosti, sutra prekosutra...", rekao je Kastratović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: