Capital.ba

Cvetković o mjerama protiv krize

03.02.2009. / 14:20

BEOGRAD, Premijer Srbije Mirko Cvetković upoznao je učesnike skupa o evropskim perspektivama regiona jugoistočne Evrope sa mjerama koje Srbija namjerava da preduzme da bi prevazišla posljedice svjetske ekonomske krize, kao i sa planovima u oblasti energetike.

Cvetković je na regionalnom skupu u Beogradu o temi “Evropska perspektiva jugoistočne Evrope u vremenu izazova – suočavanje sa ekonomskom energetskom krizom” rekao da se Vlada Srbije protiv posljedica svjetske ekonomske krize bori restriktivnim budžetom, ali i da je usvojila plan pomoći domaćoj privredi

On je naveo da plan, koji je Vlada usvojila prošle sedmice, predviđa paket pomoći privredi subvencionisanjem kredita ukupne vrijednosti 122 milijarde dinara.

Cvetković je najavio da će Vlada Srbije na sjednici u četvrtak, 5. februara, razmatrati program direktnih investicija u velike infrastrukturne projekte, prije svega u saobraćajni koridor 10.

Govoreći o planovima za prevazilaženje energetskih izazova, Cvetković je rekao da će Srbija razvijati elektroenergetski sektor, ali i raditi na obezbjeđivanju više opcija kada je riječ o snabdijevanju gasom.

On je podsjetio da Srbija, zajedno sa BiH i Crnom Gorom, raspolaže slivom Drine čiji su hidropotencijali nedovoljno iskorišteni.

U radu skupa učestvuju i predstavnici BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Albanije, kao i generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju Hidajet Biščević.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!