53 mil. poruka u novogodišnjoj noći

Kroz mreže sva tri operatora mobilne telefonije prošlo je ukupno nešto više od 53 miliona SMS poruka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2012.

21:14

Default images

Korisnici mt:s mreže razmenili su blizu 25 miliona sms čestitki za 2012. godinu tokom novogodišnje noći i u prvim satima Nove godine, saopštio je danas Telekom Srbija.

Sa inostranstvom, u tom periodu razmenjeno je blizu 1,3 miliona poruka, a najveći broj tih poruka razmenjen je sa zemljama u okruženju. Kroz Telenorovu mrežu u Srbiji je tokom novogodišnjeg slavlja isporučeno 17,3 miliona tekstualnih poruka, saopšteno je iz te kompanije.

Toliki broj poruka poslat je u periodu od 23 časa 31. decembra do 12 časova 1. januara 2012, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je u satu najvećeg SMS saobraćaja, između ponoći i 1 ujutru, poslato četiri miliona poruka.

U saopštenju se navodi da u redovnim okolnostima Telenorova mreža omogućava promet od 600 SMS poruka u sekundi, a da je za novogodišnje praznike mreža proširena i u isto vreme omogućila slanje 2.000 SMS-ova. U novogodišnjoj noći, od 20 časova 31. decembra do osam sati ujutru 1. januara razmenjeno je 11,4 miliona SMS i MMS poruka kroz mrežu najmlađeg operatera u Srbiji.

Kako je navedeno, samo u periodu najintenzivnijeg saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutru, kroz Vip mrežu prošlo je 4,9 miliona poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: