• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasema zvana Zolja izručena BiH

Na osnovu zahteva tužilaštva BiH i drugih pravosudnih institucija, iz Sjedinjenih Američkih Država vlastima Bosne i Hercegovine danas je izručena Rasema Handanović (39), zvana Zolja.

Rasema Handanović je osumnjičena za ratni zločin počinjen 1993. Ona je sa međunarodnog aerodroma u Sarajevu odvedena u pritvor, odakle će biti sprovdena postupajućem tužiocu Posebnog odelenja za ratne zločine tužilaštva BiH.

Rasema Handanović je pod istragom Posebnog odelenja za ratne zločine tužilaštva BiH, a kao bivša pripadnica Specijalnog odreda za posebne namene pri Vrhovnoj komandi Armije BiH sumnjiči se za ratni zločin počinjen 16. aprila 1993. godine. u selu Trusina kod Konjica.

Handanović je osumnjičena da je učestvovala u napadu na civilno stanovništvo hrvatske nacionalnosti u selu Trusina, kada je ubijeno 18 civila i četiri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali, te je ranjeno više osoba, među kojima i dvoje dece.

Rasema Handanović osumnjičena je da je 16. aprila 1993. godine lično učestvovala u streljanju tri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali, i tri civila u zaseoku Gaj, selo Trusina.

Istragom u tom predmetu, tužilaštvo BiH je utvrdilo da je osumnjičena nakon rata napustila BiH i da se nalazi na teritoriji SAD.

Nakon toga je tužilaštvo BiH prema pravosudnim institucijama SAD uputilo molbu za njen pronalazak i izručenje pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičena je danas deportovana iz SAD i predata vlastima BiH, a proces ekstradicije su obavili službenici Granične policije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image