Vesti

0

Veće plate za policajce

Autor: MP

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Veće plate za policajce

On je za televizju B92 rekao da je to natprosečno povećanje plata u odnosu na bilo koje drugo ministarstvo.

Ukoliko policajci, kako tvrdi, smatraju da je to nedovoljno i da treba da dobiju dodatna sredstva van onog što im zakon predviđa, "onda je to sada sasvim druga priča". Cvetković je dodao da država ta sredstva nema.

"Ako ćemo davati sredstva izvan zakona, onda nije tu samo policija... Moramo dati i drugima", rekao je premijer. On je upozorio da, ako bi se samo policiji dalo novih deset milijardi, a "nema šanse da se ta sredstva odvoje, to bi izazvalo lančanu reakciju".

Nezavisni sindikat policije, koji je u štrajku od 12. decembra juče je organizovao protest ispred zgrade Vlade Srbije tražeći povećanje plata za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova i policije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je prethodno danas, povodom štrajka Nezavisnog sindikata policije, da svako treba da ispunjava svoje zadatke, a ko neće - neka traži drugo radno mesto.

On je podsetio i da se policajcima od novembra prošle godine isplaćuje dodatak na platu u visini od po 10.000 dinara, a da bi povećanje plate, ustvari, iznosilo 3.000 dinara.

"Šta mislite šta će odgovoriti policajci ako ih pitate da li su za povećanje plate ili za primanje dodatka", zapitao je Dačić i rekao da ne zna i ne razume u čijem su interesu sadašnji zahtevi štrajkača.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR

pera

cvetkovicu odresite kesu od para koje cuvate za izbore to je bacen novac zelite mir u drzavi zelite da vas cuvaju od sopstvenog naroda onda platite nemojte da ste skrti jer 15% je 30000 hilj. a zivot je skuplji mada vama nista ne znaci ljudski zivot jer vi da bi ostvarili vas cilj vi ne birate nacina a bili su dobri svi za vreme ostalih desavanja unazad samo razmislite a nadam se da ce sve da vam se obije o glavi, a sto se tice Dacica on je samo lutka u tudjim rukama koja sluzi za kao poster na nekoj reklami posto se samo pita za stvari koje se zavrse na terenu.