Obešeni zbog trgovine drogom

Petorica Iranaca, osuđenih za trgovinu drogom, obešena su danas u zatvoru u Šahrudu na severu Irana.
Petorica Iranaca, osuđenih za trgovinu drogom, obešena su danas u zatvoru u Šahrudu na severu Irana.

U izveštaju se ne pominje identitet ni starosna dob osuđenika koji su obešeni, ali se navodi da potiču iz različitih iranskih gradova.

Ovo je 277. kazna vešanjem u Iranu ove godine, prema listi koju je sastavio AFP na osnovu medijskih i zvaničnih izveštaja.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč je navela da je 2010. godine u Iranu izvršeno 388 smrtnih presuda, a Amnesti Internešenel navodi da je ta brojka 252, čime se Islamska Republika Iran našla na drugom mestu po broju pogubljenih osuđenika, posle Kine.

Iran kaže da je smrtna kazna od suštinskog značaja za održanje reda i zakona i da se ona primenjuje samo posle temeljno sprovedenih sudskih postupaka. Ubistvo, silovanje, oružana pljačka, trgovina drogom i preljuba su krivična dela koja se u Iranu kažnjavaju smrću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet