U prepunoj sali Narodnog pozorišta Užice juče je održana osnivačka skupština Pokreta radnika i seljaka za zapadnu Srbiju.

Predsednik tog pokreta dr Zoran Dragišić, poručio je da će uskoro biti formirani regionalni odbori i u drugim delovima zemlje, a da je prvi osnovan u zapadnoj Srbiji, kao simbolično podsećanje na Užičku republiku 1941. godine, kada je, kako je rekao, „tadašnje zlo Evrope slomljeno u Užicu“.

On je istakao i da radnici i seljaci okupljeni u taj pokret, moraju da pobede na parlamentarnim izborima i dodao da je ishodište svih problema u Srbiji, pa i izuzetno teškog položaja radnika i seljaka, u odsustvu uređene i jake države.

– Pocepajte sve partijske knjižice i stanite jedan uz drugoga da pobedimo na izborima“, poručio je okupljenima Dragišić, što je izazvalo oduševljenje okupljenih.

Njegov zamenik Dragiša Terzić, poznat javnosti kao predvodnik protesta malinara, optužio je „državu da radi u interesu tajkuna i kriminalaca“, dok su, kako je rekao „radnici, seljaci i svi koji pošteno rade poniženi i opljačkani“.

Na skupu, koji je počeo himnom „Bože pravde“, orila se i pesma Vostani Serbije, prikazan je kratak film o teškom socijalnom, ekonomskom i političkom stanju u zemlji i o nepoverenju prema aktuelnoj vlasti i opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari