Samohrani roditelji negotinske opštine su od Opštine pred predstojeće novogodišnje praznike dobili novčanu pomoć. Ovu vrstu pomoći u ukupnom iznosu od 704.000 dinara, dobile su 62 porodice sa 130 devojčica i dečaka i to deset hiljada dinara za jedno, 12.000 za dvoje, 14.000 za troje, odnosno 16.000 dinara za više dece.


Prema najavama nadležnih, uskoro će jednokratnu novčanu pomoć dobiti i stara lica u seoskim mesnim zajednicama, kao i socijalno ugrožene osoba sa evidencije Centra za socijalni rad, koja je procenjena na milion osam stotina hiljada dinara.

Na ovaj način biće podeljena ovogodišnja sredstva namenjena ovim kategorijama stanovništva, koja su inače bila prvobitno planirana na 2,5 miliona dinara, a potom rebalansom opštinskog budžeta povećana na pet miliona dinara. Isti iznos je projektovan i budžetom opštine Negotin za narednu godinu, a u skladu sa mogućnostima biće povećan, najavili su prvi čovek negotinske opštine doktor Vlajko Đorđević i član Opštinskog veća zadužen za socijalnu politiku i brigu o deci Dragan Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari