Subota, 19.04.2008.

13:02

Papa posetio sinagogu

Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI posetio je sinagogu u Njujorku. To je drugi put da je papa, koji je nekad bio član Hitlerove omladine, posetio jedno jevejsko svetilište.

Izvor: B92

Default images

Papu Benedikta je u sinagogi dočekao rabin Artur Šnajer, koji je preživeo holokaust. "Znam da je jevejska zajednica daje značajan doprinos u životu ovog grada i želeo bi da vas ohrabrim da nastavite da gradite mostove prijateljstva sa drugim etničkim i religijskim grupama u vašem susedstvu", rekao je papa.

Ovo je inače, treći zabeležena poseta jednog pape sinagogi.

Rabin se zahvalio papi na dolasku ističući da je poseta reafirmacija dobre volje i nastojanja u jačanju jevrejsko-katoličkih odnosa.

"U svojim životima nas obojica smo iskusili kakvu pustoš pravi rat i holokaust, šta nehumanost može da uradi ljudima, ali obojica smo takođe iskusili radost slobode", rekao je rabin Šnajer.

Papa je posle sinagoge posetio crkvu Svetog Jozefa, gde su ga dočekali oduševljeni vernici.

U nedelju će se papa obratiti vernicima na Jenki stadionu u Bronksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: