Utorak, 20.12.2011.

00:42

Povećana bezbednost za praznike

Tokom novogodišnjih praznika biće povišen nivo bezbednosti, posebno objekata za koje postoji procena da mogu biti meta terorista, najavio je Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug, Press

Default images

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da postoji latentna opasnost od terorizma, uprkos tome što je prostor Srbije uglavnom služio za regrutovanje terorista, pošto se u poslednje vreme situacija donekle izmenila.

Dačić je rekao da je nivo bezbednosti povećan prema preporukama američkih partnera. On je naveo da ima podataka koji ukazuju na mogućnost akcija i na području Srbije, zbog čega je neophodno da se po tom pitanju obrati veća pažnja.

„Do sada su meta napada terorista uglavnom bile Sjedinjene Američke Države, ali nije isključena mogućnost da mete mogu biti i na našem tlu“,naglasio je Dačić govoreći o opasnosti od vehabizma.

On je naglasio da su regrutni centri tog radikalnog islamističkog pokreta najviše koncentrisani na Kosovu, Albaniji i u Austriji.

Dačić je dodao da Kosovo nije teritorija na kojoj je moguća dobra bezbednosna kontrola, pre svega zbog odsustva srpskih organa bezbednosti, pa bi u skladu sa tim trebalo da postoji razmena informacija o vehabistima sa međunarodnim organizacijama.
„Razgovarao sam po tom pitanju sa predstavnicima FBI-ja, kao i sa zvaničnicima BiH u cilju zajedničke borbe, razmene iskustava i sprečavanja mogućih terorističkih akcija“, rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: