Nagrada Ljubivoju Ršumoviću

FoNet

19. 12. 2011. u 15:58

Književnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je nagrade "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri

BEOGRAD - Književnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je nagrade "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, odlučio je danas žiri tog prestižnog priznanja koje dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović".

Istoimena nagrada za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije dodeljena je dramskom umetniku i književniku Zoranu Rankiću, saopštilo je Udruženje književnika Srbije.

Nagradu za najbolju satiričnu knjigu objavljenu 2010. godine ravnopravno su podelili Radivoje Rale Damjanović iz Smedereva za knjigu aforizama "Jahanje na tigru" i Veselin Mišnić Lari iz Beograda za knjigu aforizama "Uredno složeni jauci".

Laureati nagrade "Ekselencija satire" postali su slovenački književnik Žarko Petan i satiričar iz Crne Gore Veljko Rajković.

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu: Srba Ignjatović, predsednik, Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Svečanost dodele nagrade "Radoje Domanović" biće održana u četvrtak 22. decembra od 13 časova u Ministarstvu vera i dijaspore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije