Zelenilu blokiran račun zbog pozajmice novca Putu

"Gradsko zelenilo" poslalo je pozajmicu od 28 miliona dinara Javnom komunalnom preduzeću "Put", zbog čega je Grad blokirao račun ove firme, saznaje Radio 021.

"Gradsko zelenilo" poslalo je pozajmicu od 28 miliona dinara Javnom komunalnom preduzeću "Put", zbog čega je Grad blokirao račun ove firme, saznaje Radio 021.

Predsednik sindikata u "Zelenilu" Ljubomir Popović potvrđuje da je došlo do transakcije i kaže da je novac utrošen u namirivanje neisplaćenih zarada u "Putu", iako istu muku imaju i radnici "Zelenila". - Naravno da to nije direktorka Zelenila dala direktoru Puta jer se oni vole ili su jako dobri. To je naređeno iz Grada. U Putu su se radnici malo pobunili i organizovali jednosatni štrajk upozorenja, pa je to odmah trebalo smiriti, odnosno gasiti vatru tamo gde gori. I odmah je sa našeg računa prebačeno njima, data im je pozajmica koju nam oni nisu vratili - kaže Popović.

Prema njegovim rečima, nekoliko dana nakon transfera sredstava, u "Zelenilo" su stigla stara potraživanja, ali novca u kasi više nije bilo. - Kada smo dali 28 miliona, ostalo nam je nešto malo para na računu. U međuvremenu je od Zelenila tražen nazad povraćaj novca za pristan koji mi nismo imali da vratimo i Grad nas je blokirao - otkriva za 021 Popović.

Zbog toga je Grad blokirao račun ovog preduzeća i ta blokada je trajala nedelju dana, do 7. decembra. Odgovore na pitanja zašto je novac pozajmljen od firme kojoj je pretila blokada i kada će sredstva biti vraćena "Zelenilu", još uvek nismo uspeli da dobijemo od direktora "Puta" Predraga Radmilovića. (M. Sovilj)

  • Ljuska bez kikirkija

    25.12.2011 11:12
    @Naprednjak
    Nadam se da je poslednji vas komentar bio u ironocnom"tonu".
    Jer ako zaista mislite napisano o kompetentnosti direktora i okolnih likova i sve ostalo napisano.... pogotovo o ljubaznom osoblju na reklamacijama i intervencijama...
    Onda ostah bez daljeg komentara....
    Ili mislimo isto ali smo se izgubili u prepisci!
    Sto se tice komnentara koji pominjete, to je bio osvrt na Ferko akcije u UO Toplane
  • Naprednjak

    23.12.2011 21:50
    @Ljuska bez kikirkija - @Ljuska bez kikirkija - C
    Salter Welcome jako lepo izgleda. Ljubazno i vaspitano osoblje narocito. Na reklamacijama imate uvek brz i tacan odgovor i jos hitniju intervenciju. Kol centar nije izum decenije nego veka. Kabinet direktora olicenje svetle perspektive ove firme. Direktor i pomocnici da ih nema na ovim prostorima, kakve Toplana niti je imala niti ce ikad imati. Upravni odbor nikad kompetentniji niti odgovorniji.
    I sta sad Vi hocete da kazete ovim Vasim komentarom?
    Ako ste nesto i hteli onda ste u velikom debalansu u odnosu na Vase komentare od 15.12.2011. godine na ovim stranicama.
  • Ljuska bez kikirkija

    22.12.2011 21:58
    @Ljuska bez kikirkija - Cemu nervoza?
    Totalno DA i na ludovanja u celoj Toplani, od saltera, reklamacija, kol centra, preko one recepcije do direktora, pomocnika i UO!!!
    DA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti