Nedelja, 18.12.2011.

13:37

SPO ponovo o dosijeima

SPO ponovo je danas zatražio od predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović da na dnevni red parlamenta stavi Zakon o otvaranju tajnih dosijea.

Izvor: Beta

Default images

Ta stranka je od parlamentarnih stranaka podršku da do kraja mandata ovog skupštinskog saziva taj zakon bude usvojen.

"Svi saradnici tajnih službi moraju odgovarati zbog zlodela a građanima se mora obezbediti demokratsko pravo da znaju ko im je radio o glavi", rekao je potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović agenciji Beta.

On je rekao da građani ne treba da budu "čak u situaciji da na izborima glasaju za stranke u čijim redovima se nalaze saradnici tajnih policija".

Jugović je naveo da je SPO još prošle godine dobio obećanje da će taj zakon biti usvojen i istakao da postoji obaveza dalje demokratizacije društva a da je bez otvaranja dosijea taj proces nemoguć.

"Ovde se u pojedinim političkim partijama nalaze saradnici i agenti tajnih službi. Otvaranje dosijea je minimum koji dugujemo građanima Srbije, a podsetiću da je to bilo glavno predizborno obećanje DOS-a", rekao je Jugović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: