Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 17.12.2011.
16:52
Blic A

Svađa u Skupštini zbog Anđeline?!

Poslanik Srpske radikalne stranke Dušan Marić osuo je žestoku paljbu po Anđelini Džoli pre dva dana, kada se u parlamentu raspravljalo o predlogu zakona o kinematografiji. On je rekao da je Džolijeva u svom rediteljskom prvencu satanizovala srpski narod, ali i optužio Amerikance da su od genocida nad Indijancima napravili globalan, filmski i kulturološki brend.

Skupština Srbije kao najskuplja pozornica

"Radikali našli ekspekta za temu", začulo se dobacivanje čim se Marić javio za reč. Činjenica da je privatni porno-snimak ovog poslanika ne tako davno objavljen u jednim beogradskim novinama, inicirao je dalja dobacivanja iz skupštinskih klupa.

Marića, međutim, to nije omelo da nastavi s objašnjavanjem kako u filmskom svetu Srbija važi za destinaciju koja je među najjeftinijim za snimanje visokobudžetnih holivudskih filmova.

"Strane producente ovde čekaju vrlo jeftine lokacije na kojima snimaju filmove, čekaju vrlo jeftini objekti, vrlo jeftini glumci i još jeftiniji statisti", kazao je Marić.

Na to se opet začulo dobacivanje iz klupe: "To iskustvo iz njega govori!". Ali, Marić je i dalje nastavio sa izlaganjem: "Dođe, recimo, Anželina Džoli da snima svoj drugi film o Srbima kao navodnim zločincima. Potroši, recimo, Anđa, na pljuvanje o Srbima 50 miliona evra. Onda zaradi sretnica još 500 miliona evra na prodaju tog filma, te pljuvačine, te satanizacije srpskog naroda, a onda joj Republika Srbija iz svog sirotinjskog budžeta, valjda kao nagradu, isplati pet ili deset miliona evra".

U to se javio i predsedavajući Skupštine: "Gospodine Mariću, nema Andželine Žoli u članu sedam, pažljivo sam ga pročitao".

Tada je Vjerica Radeta sa mesta dobacila predsedavajućem: "Šta, mi smo glupi, a ti pametan?" Radeta je tada zaradila još jednu opomenu zbog vređanja i dobacivanja, a njena koleginica Nataša Jovanović je zaključila da je namera predsedavajućeg Nikole Novakovića bila da spase čast i ugled Anđeline Džoli.

"Vi nikako niste imali razloga da prekidate kolegu Marića jer je jednom ilustracijom i onim što holivudska produkcija radi ovde i na koji način obesmišljava borbu srpskog naroda hteo da pokaže o čemu se radi", zaključila je Jovanovićeva.

Video zbog kojih poslanik Marić trpi prozivke

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2011. 17:27
Majko moja,na sta ove budale trose nase pare.Ali njima tema nije ni bitna,bitno je samo da se nesto kokodace i mazne jos jedna dnevnica!
Subota 17.12.2011. 18:13
Kakve je to skupština u kojoj postoji ono što smije da se kaže i ono što ne smije da se kaže? Parlament je mjesto gdje se slobodno govori (sama riječ parlament dolazi od francuskog glagola parler - govoriti).
Subota 17.12.2011. 18:22
Tesko da je ikome u Skupstini stalo do ugleda Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online