Srbija

Petak, 16.12.2011.

12:56

Stanković: Država će platiti dug

Ministar zdravlja Zoran Stanković kaže da je postignut dogovor da država preuzme isplatu duga zdravstvenih ustanova od 32,3 milijarde dinara preuzme država.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je rekao ministar, dogovor je postignut sa Ministarstvom finansija, Vladom Srbije i RFZO, kao i veledrogerijama i proizvođačima lekova.

Stanković je kazao da će država preuzeti obavezu servisiranja ugovorenih i stečenih obaveza, kako taj dug ne bi uticao na budžet. "Tako ćemo obezbediti sasvim normalno funkcionisanje zdravstvene službe u okvirima raspoloživih sredstava", kazao je Stanković.

On, međutim, nije precizirao na koji način će dug biti plaćen, a da ne trpi budžet.

On je izrazio zadovoljstvo predloženim budžetom Ministarstva zdravlja za narednu godinu, dodajući da je iznos isti kao i ove, čime će biti obezbeđeno normalno funkcionisanje zdravstvenih službi.

"Zadovoljni smo budžetom u uslovima u kojima živimo i radimo", rekao je Stanković.

Na pitanje kada će početi isplata jubilarnih nagrada lekarima, Stanković je odgovorio da je ona već trebalo da počne, da su dostavljeni spiskovi i da se predviđena sredstva isplaćuju.

Prema pisanju medija, srpsko zdravstvo opterećeno je ogromnim dugovanjima, nadležni pominju sumu od oko 32 milijarde dinara, a tačan iznos znaće se posle usaglašavanja u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja (RFZO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

8 h

Podeli: