Četvrtak, 29.01.2009.

15:00

Grin: „Bolt će biti još bolji“.

Bivši svetski i olimpijski šampion na 100 metara Moris Grin smatra da dani Useina Bolta i njegovih rekorda tek počinju.

Izvor: B92, Reuters

Default images

„Ako nauči još samo malo o trčanju, niko neće znati šta će taj dečko moći da uradi. On je neverovatan“, rekao je Grin.

22-godišnji Bolt je na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine postavio rekord na 100 metara od 9.69 sekundi i na 200 metara od 19.30, a takođe je pomogao Jamajci da trijumfuje u štafeti 4x100 metara.

„Ne znam šta da mislim o njemu“, rekao je Grin koji je osvojio zlatnu medalju na 100 metara na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, „Radi nešto što do sada u istoriji nije uradio. On je veliki talenat. Mentalno je još uvek dečak i tek treba fizički da postane čovek“.

Jamajčanin koji je pre prošle godine učestvovao samo na jednoj profesionalnoj trci na 100 metara prema rečima Grina mora da razvije bolji sprintersku tehniku.

„On ne zna šta radi tako da pred sobom nema ništa osim napretka“, rekao je Grin, trostruki svetski šampion na 100 metara i prvi čovek koji je trijumfovao u disciplinama od 100 i 200 metara na istom šampionatu, „Ako nauči malo više šta treba da radi biće bolji, ako bude istrčao celu trku biće još bolji.“

Koliko brz Bolt može da bude je spekulacija pogotovo jer je Bolt pri postavljanju svetskog rekorda na 100 metara poslednjih 20 gledao prema tribinama i sa rukama u vazduhu-

„Mislim da bi mogao da trči oko 9.5 sekundi ako bude nastavio ovako“, zaključio je Grin, koji je postavio rekord 1999. godine od 9.79 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: