• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đinđićeva porodica tužila Čovića i Ilića

Majka i sestra ubijenog premijera Zorana Đinđića podnele su krivičnu prijavu protiv ministara u njegovoj vladi Nebojše Čovića i Velimira Ilića, optužujući ih za umešanost u ubistvo Đinđića.

Majka Mila Đinđić i sestra Gordana Filipović prijavu su podnele juče preko advokata Srđe Popovića, koji je ranije krivičnu prijavu u njihovo ime podneo i protiv tadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice, piše "Blic."

Prema pisanju Blica, u prijavi se navodi da su Čović i Ilić krivi za "neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak".

Čoviću se stavlja na teret i da je sa osobama koje su već pravosnažno osuđena za Đinđićevo ubistvo, "izvršio krivično delo podstrekavanja na ubistvo predstavnika najviših državnih organa", piše list.

"Blic"
prenosi i da se kao dokazi za umešanost Čovića i Ilića u ubistvo premijera navode i svedočenja svedoka saradnika, pripadnika takozvanog zemunskog klana, čije vođe su već osuđene za Đinđićevo ubistvo.

U septembru su beogradski mediji preneli da je advokat porodice Đinđić Srđa Popović izjavio da je Miloš Simović, osuđen za učestvovanju u ubistvu premijera, kao naručioca ubistva naveo tadašnjeg potpredsednika Vlade Nebojšu Čovića, kao i da su za zaveru znali mnogi srpski političari.

Advokat kasnije međutim, kaže da su nejasne izjave Miloša Simovića oko toga da je Nebojša Čović naručio ubistvo premijera Đinđića, ali misli da se bivši potpredsednik Vlade "krije" iza nadimka Ćoki.

Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Izvršioci ubistva su osuđeni, ali se za političkom pozadinom još traga.

(MONDO)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image