Policajci traže razgovor sa premijerom

Tanjug

14. 12. 2011. u 09:15

Članovi Nezavisnog sindikata policije nastaviće štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, a očekuju da će uskoro o rešavanju svojih problema razgovarati i sa premijerom Cvetkovićem

BEOGRAD - Članovi Nezavisnog sindikata policije (NSP) nastaviće štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, a očekuju da će uskoro o rešavanju svojih problema razgovarati i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i predstavnicima Ministarstva finansija, izjavio je danas predstavnik tog reprezentativnog sindikata Blažo Marković.

"Sa ministrom policije Ivicom Dačićem imamo dobru saradnju i prošlog meseca i pocetkom ovog smo se sastajali, a sada insistiramo na sastanku sa predsednikom Vlade i Ministarstvom finansija", kazao je Marković za RTS, dodajući da je cilj da "socijalna pomoć koju su dobili bude sastavni deo zarade u 2012. godini".

On je kazao da je NSP štrajkovao i ranije i da su dobili socijalnu pomoć, koju, kako je kazao, žele da implementiraju u akte od početka iduće godine, odnosno da to bude sastavni deo plate ili da se, ukoliko neko odlazi u penziju, to uračuna u penzijski staž.

Predstavnik NSP se zahvalio građanima na razumevaju i poručio da lična imovinska sigurnost, uprkos štrajku članova tog sindikata, neće biti ugrožena.

Prema njegovim rečima, štrajk je organizovan uz poštovanje minimuma procesa rada, odnosno policajci koji štrajkuju će izlaziti samo na hitne intervencije, a pasoši i ostala dokumenta će se izdavati samo u urgentnim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Rale

14.12.2011. 10:41

Raspad sistema! Dajte, raspisite te izbore, pa da krenemo ispocetka, ovo je postalo nesnosljivo!

RD

14.12.2011. 10:45

Premijer se pita o tome koliko i ja; sa Dacicem imaju dobru saradnju, jer on radi na principu nisam ja kriv - on je; jedino sa Tadcem da popricaju, on se za sve pita, ali ima opravdanje, reci ce - pa to nije moja nadleznost, obratite se ministru policije.... i tako vam je to zacarani krug!

istina

14.12.2011. 11:17

Samo vi nastavite strajk,malo da vozim i ja kola na miru,bez pojasa,bez opreme,gume...milina je bez policije,sada se malo lakse dise!

MBg

14.12.2011. 16:54

Kome se ne sviđa u policiji neka se vrati u selo iz kog je došao i neka se mane državne službe.

Darko

15.12.2011. 00:32

Pa samo li ste vi u ovoj zemlji kojima treba socijalna pomoc od 10 hiljade dinara koju dobijate vec cele godine ispor ruke...Vi zaboravljate da da u ovoj zemlji posotoji i vojska,zdravstvo,skolstvo koje je takodje u losoj situaciji i nezive nista bolje od vas,a vi ste sada pametni pa samo trazite nesto...Dokle bre vise?Treba promeniti zakon,i posto ste trazili plate kao sto imaju vojnici,a dobili ste,pa se posle bunite da to nije to,i doneti zakon kao sto imaju vojnici,SINDIKAT DA,STRAJK NE!