Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 13.12.2011.
20:23
Beta A

Stefanović: Srbi sa severa neće u pregovarački tim

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u dujalogu s Prištinom Borisla Stefanović izjavio je večeras da direktne pregovore sa Prištinom ne očekuje pre januara, ali da će do tada i dalje imati svakodnevne konsultacije sa posrednikom EU Robertom Kuperom. Stefanović je uputio javni poziv Srbima sa severa Kosova i Metohije da se uključe u pregovore sa Prištinom, i dodao da do sada nisu želeli to da učine.

Srbi sa severa neće u pregovarački tim: Borislav Stefanović

"Ne verujem da će samih pregovora biti pre januara jer je potrebno da međunarodna zajednica uradi mnogo više na stavu Prištine koji je potpuno nekonstruktivan i maksimalistički i koja se sada bavi samo propagandom za unutrašnju upotrebu umesto da odustane od pokušaja da im bilo ko da potvrdu njihove takozvane nezavisnosti", kazao je Stefanović.

On je poručio: "Beograd nije adresa za to i taj odgovor od nas neće dobiti". Prema njegovim rečima, svakodneve konsultacije sa Kuperom postoje i odvijaće se i u narednom periodu bez obzira na Kuperovo odsustvo iz Brisela.

Stefanović očekuje da ove ili sledeće nedelje bude formirana radna grupa za implementaciju dogovora o administrativnim prelazima.

"Formiranje radne grupe očekujem nakon odluke vlade u najkraćem roku ove ili sledeće nedelje", kazao je on i podsetio da ostale radne grupe, "formirane na svakoj do sada zaključenoj temi", rade stalno.

Šef pregovaračkog tima je i danas pozvao Srbe sa severa Kosova i Metohije da delegiraju predstavnike za učešće u pregovaračkom procesu na svim nivoima i ocenio da je to jako važno.

"Predstavnici Srba sa severa nisu postali deo radnih grupa i ako ih stalno zovemo. U njima imamo predstavnike Srba sa Kosova ali bismo želeli da Srbi sa severa daju svoje predstavnike za radne grupe i pregovarački tim", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je javno u više navrata tražio da se uključe u pregovarački tim, ali da oni to odbijaju.

"Rekli su da ne žele da učestvuju u ovakvim pregovorima. Mislim da je jako važno da se obezbedi njihovo učešće, da nam daju svog predstavnika koji će biti potpuno involviran u pregovarački proces na svim nivoima", kazao je šef pregovaračkog tima.

Stefanović je naveo i da očekuje da će se u skoroj budućnosti steći uslovi za pojavljivanje članova vlade na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Kao razlog zašto danas nije bio na Odboru, Stefanović je naveo to što predsedavajući odbora Ljubomir Kragović na prethodnoj sednici nije dozovlio raspravu sa obrazloženjem da vlada nije dostavila usvojeni sporazum.

"Da bismo izbegli situaciju u kojoj Kragović pokušava da zloupotrebi Odbor i ne dozvoli predstavnicima vlade da govore, mislimo da je neophodno, a i Odbor je to tražio, da vlada dostavi usvojeni sporazum o kome će se raspravljati. Pošto pregovrački tim aposlutno radi pod mandatom Vlade Srbije neophodno je da da vlada usvoji sporazum nakon čega ćemo odmah doći", kazao je on.

Utorak 13.12.2011. 20:40
Г. Стефановићу ви као личност сте изгубили свако поверење а и мислим да Вас је ДС потрошио. Будите "реални" да сте хтели да жртвујете део народа, можете комотно да пређете на страну Еулекса, мисли да ће тек тада Срби са Косова сести за преговарачки сто.
Utorak 13.12.2011. 20:44
Ponizenje im je da budu sa tobom i da svojim prisustvom legitimizuju tvoju izdaju.
Utorak 13.12.2011. 21:55
SEST VEKOVA I VISE JE VUK BRANKOVIC BIO NAJVECA IZDAJICA SRPSKOG NARODA ALI TEBE CEMO PLJUVATI SEDAMSTO VEKOVA AKO BOG DA U OVOJ NASOJ SRBIJI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online