Nišu potreban "šerif" da zavede red

I pored sve učestalijih revolveraških obračuna, tuča, krađa i ubistava, Niš već dve godine nema načelnika policije, da zavede red na "divljem zapadu"

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2011.

15:35

Default images

Obećanja resornog ministra Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića od pre nekoliko meseci da će Niš dobiti svog šefa policije nisu donela rezultate.

U Nezavisnom sindikatu policije tvrde da u lokalnoj policiji vlada haos. U međuvremenu, kad nema interesovanja medija, na ovaj problem zaborave svi - osim onih koji rade u policiji.

U gradu se, kada na dnevnom redu nije povećan broj krivičnih dela, najčešće govori o tome da je bez načelnika opala i radna disciplina zaposlenih, pa i da je povećan broj bolovanja. U Zavodu za medicinu rada, koji ima svoju ispostavu i posebnog lekara koji brine o zdravlju policajaca, kažu da situacija nije alarmantna i da broj bolovanja raste koliko i u drugim profesijama.

Nišlijama nije svejedno što njihov grad nazivaju divljim zapadom. Tamo je, kažu, bar bilo šerifa, a ovde načelnika, već dve godine - nema. Pre tri meseca ministar policije rekao je da je teško da se kandidat za ovo mesto pronađe među onima koji rade u Policijskoj upravi u Nišu.

Od septembra do danas nema objašnjenja na šta je i na koga tačno ministar mislio, da li se vodi interna istraga i - ako se vodi, za koja dela. Do sada je pominjano više kandidata za mesto načelnika, ali je svaka najava u prošle dve godine ubrzo bila i demantovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: