• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Želimo da budemo izborno iznenađenje

Predsednik socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić poručio je da ne želi da SDPS bude nečiji najpoželjniji koalicioni partner, već da bude najveće izborno iznenađenje.

"Ako laburisti mogu da dobiju u Hrvatskoj, a Zoran Janković posle dva meseca u Sloveniji, možemo i mi posle dve godine da budemo najveće iznenađenje", rekao je Ljajić na konvenciji povodom drugog rođendana stranke, održanoj u Hali sportova u Novom Beogradu.

Ljajić je poručio da je prioritet SDPS ekonomski prosperitet i izlazak Srbije iz krize, i da će taj problem biti u fokusu kampanje.

Ukazao je da "samo SDPS obećava da neće davati obećanja", već će njegovo članstvo "zasukati rukave i raditi pošteno".



Predsednik Političkog saveta SDPS Neven Cvetičanin poručio je da se ta partija zalaže za politički dogovor vlasti i opozicije u parlamentu.

Prema njegovim rečima, teške i bitne odluke ne teba da donosi jedan pojedinac sam, ma koliko bio "uspešan i lep".

Ljajić je poručio da je Srbiji time što nije dobila status kandidata u EU, pričinjena velika nepravda jer su jedino u slučaju Srbije uslovi za kandidaturu menjani u hodu.

Prema njegovim rečima, "ne treba plakati i 'seći vene' zbog toga, već treba biti pragmatičan i racionalan".

Ljajić je dodao da SDPS teži evropskom putu koji treba nastaviti.

Taj put će biti težak i neće biti brz, poručio je Ljajić i dodao da Srbija neće postati članica EU u narednih deset godina.

"Moramo da se bavimo sobom i radimo na sebi, da budemo spremni da jednog dana postanemo član EU, ali se to neće desiti u narednih 10 godina", procenio je Ljajić i dodao da za to vreme treba nastaviti reforme.

Lajić je ukazao da više ne bi trebalo praviti istorijske datume od isčekivanja kandidature u februaru ili martu kao što je bilo pred 9.decembar.

Ljajić je rekao i da treba nastaviti dijalog sa Srbima na Kosovu, a da pregovori sa Prištinom ne bi trebalo da izgledaju tako da se jednoj strani uvek postavljaju uslovi.

Na konvenciji održanoj pod sloganom "Ljudi su preči od velikih reči", govorio je i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković i poručio da su za sindikat na čijem je čelu i SDPS zajednička načela socijane pravde i jednakosti.

Prisustvovali su diplomatski predstavnici velikog broja zemlja, košarkaški trener Duško Vujošević, a nije bilo predstavnika ostalih domaćih partija.

(agencije/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image