');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Vučić: Izbori jedino rešenje za Srbiju

Jedino rešenje za Srbiju jeste hitno raspisivanje izbora i ostavka vlade, izjavio je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić

Prema njegovim rečima, "Vlada Srbije je politikom koju vodi pokazala veliku neozbiljnost i zastrašujuću neodgovornost".

Vučić je ocenio da je za Srbiju najbolje da izbori budu što pre, ali da je aktuelna vlast, koja je potpuno izgubila kredibilitet, svesna rezultata koje pokazuju istraživanja javnog mnjenja, pa kako je ocenio, "datum održavanja izbora zavisi od bahatosti i osionosti predstavnika režima".

Prema njegovim rečima, to što Srbija nije dobila status kandidata za članstvo u EU nije jedini razlog zbog koga vlada treba da podnese ostavku, već su to i rastući indeks korupcije, kao i katastrofalna ekeonomska situacija.

Vučić je rekao da je svaki dan bez aktuelne vlasti čist ćar za Srbiju i dodao da naprednjaci na sledećim izborima idu na pobedu i da ih kao rezultat zanima jedino bolji život gradjana i to da formiraju vladu.

Zamenik predsednika SNS je najavio da će lider naprednjaka naredna dva dana boraviti u Parizu, gde će sa francuskim zvaničnicima imati više susreta u Senatu i Parlamentu, a tema će izmedju ostalog biti i evropske integracije.

Naprednjaci u januari i februaru planiraju da posete Nemačku, najavio je Vučih.