Funkcioneri SRS palili zastavu EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da odluka da se odloži dodeljivanje kandidature Srbiji za mart 2012. godine predstavlja veliku pobedu proevropskih snaga u državi.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da odluka da se odloži dodeljivanje kandidature Srbiji za mart 2012. godine predstavlja veliku pobedu proevropskih snaga u državi.

"U martu će biti označen definitivni krah antievropskih snaga u Srbiji, koje su jedino uspele da uspore ali ne i da zaustave put Srbije ka EU", rekao je Čanak. On je za predsednika SNS-a Tomislava Nikolića rekao da je u poslednjim mesecima pokazao da "ima veliko iskustvo u radu sa rovokopačem" i da je to iskustvo imalo i svoju političku primenu u radu na barikadama na severu Kosova.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da Srbija mora blagovremeno da uspostavi regionalnu saradnju sa svima, uključujući i Kosovo, ukoliko želi u martu da "položi popravni ispit" i stekne kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji. "Dogovor o integrisanom upravljanju carinskim prelazima sa Kosovom zatrpan je balvanima. Zbog lošeg vladanja i svojih i kosovskih 'crvenih linija' upućeni smo na popravni", naveo je Drašković.

Funkcioneri Srpske radikalne stranke održali su danas ispred zgrade predsednika Srbije protest pod motom "Srbija neće u Evropsku uniju" sa koga su poručili da treba obustaviti proces evrointegracija. Funkcioneri SRS su zapalili zastavu EU i predsedniku Srbije doneli geografsku kartu i Ustav Srbije, ali nisu ulazili u zgradu da mu ih predaju. Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija ništa nije izgubila time što danas nije dobila kandidaturu za Evropsku uniju i da vlast, ako je odgovorna, treba da podnese ostavku i raspiše izbore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.