Učenici trećeg razreda svih osnovnih škola na teritoriji opštine Stari grad dobili su juče prenosne računare, takozvane net bukove. Dodelom 582 računara, opština Stari grad nastavlja sprovođenje projekta „Trećaci onlajn“. Osim učenika, računare su dobili i učitelji. Takođe, obezbeđena je i obuka koja će i učenicima i učiteljima olakšati korišćenje računara.


Dejan Kovačević, načelnik Uprave opštine Stari grad, podsetio je da ta opština već drugu godinu dodeljuje računare sa ciljem stvaranja boljih uslova za edukaciju, ali i obuku za rad na računarima.

– Veoma smo srećni ako smo u tome uspeli i nadamo se da ćemo i u narednim godinama ovakvim i sličnim projektima pomagati školarcima i omogućiti im učenje lakšim i zanimljivijim, a što je najvažnije i podsticati razvijanje kvalitetnih kadrova – rekao je Kovačević.

Zlatko Grušanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić, u kojoj je i organizovana jučerašnja podela, zahvalio se predstavnicima opštine što se ovaj projekat nastavio i ove godine.

– Siguran sam da će i ove godine, kao i prošle, svi trećaci, ali i njihovi učitelji i roditelji biti veoma zadovoljni – istakao je Grušanović. Netbukove su dobili učenici trećeg razreda škola „Braća Baruh“, „Drinka Pavlović“, „Kralj Petar Prvi“, „Mihailo Petrović Alas“, „Skadarlija“, „Stari grad“, „Dragan Kovačević“ i „Vuk Karadžić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari