Draginja Đurić ponovo je u žiži interesovanja javnosti. Prva srpska bankarka, predsednica Izvršnog odbora banke Inteza, preksinoć je od ambasadora Italije u Beogradu dobila Orden zahvalnosti za usluge učinjene prema njegovoj zemlji, a odluku da joj se dodeli ovo visoko priznanje doneo je lično predsednik Italije Đorđo Napolitano.


Time je Đurićeva nastavila izuzetno uspešan mesec, s obzirom na to da je samo nedelju dana ranije bila u Londonu kako bi u ime Inteze primila nagradu za najbolju banku u Srbiji, koju joj je dodelio ugledni britanski časopis Bankar (The Banker). Da u pitanju nije nikakav izuzetak, govori to što Inteza u Srbiji ovu nagradu dobija već četvrtu godinu zaredom, a sve za vreme njenog mandata na čelu ove finansijske institucije.

Rukovodstvo Đurićeve Intezom traje već deceniju, odnosno još od 2001. godine, kada je ova banka još poslovala kao sastavni deo Delta holdinga pod nazivom Delta banka. Posle prodaje međunarodnoj bankarskoj grupaciji Inteza Sanpaolo, jednoj od najvećih banaka u Evropi, Đurićeva je zadržala svoju poziciju i agresivno krenula u razvoj banke. Njeno upravljanje Intezom obeleženo je širenjem mreže poslovnica i znatnim povećanjem kreditne aktivnosti, tako da je ova banka danas prva po veličini u Srbiji.

Pre dolaska u Intezu, Đurićeva je 13 godina radila u Službi društvenog knjigovodstva Jugoslavije, gde je poslednje četiri godine obavljala funkciju generalnog direktora filijale Pančevo. Pre toga je bila zaposlena u Hemijskoj industriji Pančevo. Draginja Đurić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala na Fakultetu organizacionih nauka.

Osim posla u banci, aktivna je i u Udruženju banaka Srbije gde je na čelu Upravnog odbora, član je Skupštine Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Privredne komore Beograda. Đurićeva je i predsednik Srpsko-italijanskog poslovnog saveta, potpredsednik Srpske asocijacije menadžera i član Saveta Fakulteta organizacionih nauka. Takođe je i član Udruženja korporativnih direktora Srbije, kao i predstavnik banke Inteza u Američkoj privrednoj komori i Savetu stranih investitora. Prošle godine je imenovana i za člana upravnog odbora Beogradske filharmonije.

Udata je i ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari