Banja Koviljača: Azilanti nepoželjni

V. MITRIĆ

07. 12. 2011. u 00:33

Novo okupljanje roditelja i meštana Banje Koviljače zbog napada na devojčicu. Roditelji ponovo izražavaju zabrinutost za bezbednost svoje dece

MNOŠTVO roditelja, čija deca pohađaju OŠ "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, okupili su se u sredu, u podne, izražavajući protest zbog incidenta koji se dogodio u utorak uveče, kada je fizički napadnuta sedmogodišnja devojčica, dok se od druga vraćala kući. Roditelji ovaj incident, pozivajući se na svedočenje devojčice, dovode u vezu sa nekim od imigranata koji borave u Banji Koviljači, ali zvaničnih, pre svega političkih potvrda s tim u vezi nema.

Roditelji su zatražili, kako su pored ostalog istakli, i veću podršku rukovodstva škole, izražavajući zabrinutost kada decu pošalju u školu. Neki od njih su smatrali da je škola trebalo da organizuje neku vrstu jednog protestnog časa posle događaja u ponedeljak uveče, a podsetili su da su podržali nastavnike i učitelje, kada su odlučili da tražeći svoja prava štrajkuju i kada deca nisu išla u školu.

Majka napadnute devojčice Danijela Jovanović kaže da njeno dete čitavu noć nije spavalo, da ima glavobolje, da je pod stresom, a mesto gde je zadobila udarac, kako kaže pesnicom, od nepoznatog mladića "crnog koji je imao izrazito bele zube, bolno reaguje na dodir".

Majka je takođe pokazala izveštaj lekara specijaliste, u kom pored ostalog piše da je devojčica rekla da je dobila udarac pesnicom u glavu, "ali nije pala, samo joj se zavrtelo u glavi i vrisnula je, posle čega je napadač pobegao". Lekar, dr Radovan Divnić, konstatovao je da se na čelu sa leve strane uočava plavičasta prebojenost kože, bez otoka, koja je bolno osetljiva. Lekar je roditeljima dao savet za dalju negu, uz poruku da se odmah jave na hirurgiju, ukoliko se javi nesvestica ili vrtoglavica.

U policijskoj upravi u Šapcu nam je rečeno da istražuju okolnosti pod kojima se ovo dogodilo, kao i da tragaju za akterom, ali kako kažu, nije reč o ozbiljnim povredama.

VLADA ODREDILA CENTAR

Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je u sredu u Banji Koviljači, posle dvoipočasovnog razgovora sa meštanima tog turističkog mesta, da je vlada odredila novu lokaciju Centra za azil, ali pošto još nije doneta formalna odluka, nije mogao da precizira lokaciju.

On je rekao da će već na današnjoj sednici vlade predočiti novonastalu situaciju u Banji Koviljači i preneti sve ono što su mu nezadovoljni meštani, pre svega roditelji učenika OŠ "Vera Blagojević", predočili. Ljajić je rekao da će već od od četvrtka krenuti znatno agilnije inspekcijske kontrole onih koji se bave smeštajem ilegalnih azilanata i njihovim prevozom do Banje Koviljače.

NAPADAČ

OGORČENI roditelji su prilikom razgovora sa ministrom Rasimom Ljajićem i Branislavom Mitrovićem, zamenikom direktora policije Srbije, koji se odvijao iza zatvorenih vrata, naglasili da imaju "pouzdane informacije da je napadač na devojčicu već oko 21 čas u utorak veče stigao u Suboticu". Prema njihovim rečima, Banju Koviljaču su napustili svi iz te kuće gde je boravio taj emigrant.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zoks

07.12.2011. 14:27

@Jasko - Ja sam ubedjen da @ Jasku nisu sve ovce na broju.Izgleda da si danas preskocio sledovanje.

Svi su protiv držanja azilanata

08.12.2011. 12:50

Cela Srbija treba da digne glas protiv azilanata. To se tiče sviju nas. Njihova brojka se neće zadržati na nekoliko hiljada, već će ih vrlo brzo biti stotine hiljada, pa i milion. Nisu naši dedovi stvarali ovu državu za azijate i afrikance.

Aleksandar

15.12.2011. 23:30

Hahahahaha ovo je zanimljiva stvar :)Nedavno su prosla tri kineza kroz moje selo (nosili su neke torbe na ledjima)...Sada sam shvatio ko su oni.. :)