Ekonomija

0

Đilas: Država da preuzme Telekom

Autor: MP

Izvor: Beta/Novi magazin

Đilas: Država da preuzme Telekom

Đilas je to izjavio nakon sastanka sa predstavnicima Konfederacije slobodnih sindikata, na kojem je jedna od tema bila privatizacija javnih preduzeća.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Đilas je rekao da u ovom trenutku nije za privatizaciju komunalnih usluga u Beogradu.

On je na komentare o zaradama u javnom sektoru rekao da nisu velike plate u javnim preduzećima, već da su zarade male u drugim.

"Danas većina ljudi želi da radi u državnim kompanijama zbog sigurnosti. Ta sigurnost treba da postoji i u privatnim i multinacionalnim kompanijama", naveo je gradonačelnik Beograda.

Dodao je da je država uspela da uredi neke stvari među kojima i to da nema subvencija za nova radna mesta bez ikakvih uslova, ali da istakao je Đilas, treba naći rešenje za zapošljavanje onih između 40 i 50 godina koji su, kako je ocenio, žrtve tranzicije.

On je ocenio da su partnerski odnosi sa sindikatom na nivou grada Beograda dobri i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju saradnje.

Predsednik Konfederacije slobodnih sindikata Ivica Cvetanović rekao je da očekuje da na narednom sastanku dobiju odgovore na pitanja koja su izneli predstavnicima Demokratske stranke sa kojom, kako je istakao, od ranije sarađuju.

Konfederacija, prema njegovim rečima, obuhvata između ostalih sistem elektroprivrede, poštu, telekom, javni sektor i broji 220.000 članova.

Delegacija sindikata je istakla da, iako su jedna od najvećih centrala, "iz nekih razloga" nisu dobili rešenje o reprezentativnosti, ali su dobili uveravanja od Đilasa da će se raditi na rešavanju tog pitanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR

ГРОМ

А државица=ДС!? Па запошљавај, ли запошљавај. Еееееееееееееееееее! а црћиће и крава.

Damira Vukićević

Slažem se u poipunosti da vlasnik Telekoma ostane država.Što se tiće zapošljavanja nas u srednjim godinama od toga nije ineće biti ništa.93-.,god.dala sam oikaz posle 12 god rada u državnoj firmi,te radila privatno na crno gde sam našla da bi sa muževom platom i onim šta zaradim prehranila i odškolovala decu.Još uvek radim ali sezonski kao kuvarica.Nađem posao i prime me iako imam59 god.Da li bi to mogla i u Srbiji?Sramota je da i mladi prolaze poput mene ili rade neprijavljeni,kao što je radio i moj sin koji danas sa 36 god,.nema upisane 2 god. staža iako radi već petnaestak god,.Kome je mogao i smeo da se obrati?Konačno se zaposlio za stalno ali u Hrvatskoj jer je izvrstan kuvar,ima dobru platu i prijavljen je od prvoga dana.Zar tako nije mogao i kući u N.Sadu?Ali...Nitko nizašta ne odgovara poslodavci primaju na probni rad,otpuste plate a nekad i ne,otpuste uzmu drugog ...Država bez zakona,reda,..nula.Šta će se uraditi po tom pitanju volela bih znati,i to verovatno ne samo ja...