Srbija

Ponedeljak, 05.12.2011.

14:36

Nestle preuzeo Centroproizvod

Kompanija Nestle je zvanično završila preuzimanje poslovanja Centroproizvoda, vodećeg proizvodjača hrane u Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kako se navodi u današnjem saopštenju za medije, Nestle je preuzela Centroproizvodov asortiman za kulinarstvo (začini, dodaci jelima, supe i prelivi), konditorske proizvode (namazi i čokoladne table) i napitke (napici od čokolade i čajevi).

To preuzimanje, kako se ističe, unaprediće Nestleov potencijal za rast i to kombinovanjem jake robne marke Centroproizvoda i lokalne proizvodnje sa kapacitetima Nestlea za inovaciju i stalna unapredjenja. Robna marka začin "C" sada će biti deo palete proizvoda koju nudi Nestle.

"Plan je da surčinska fabrika nastavi sa proizvodnjom svih robnih marki koje uživaju veliko poverenje potrošača, ali će se razmotriti i mogućnosti da se u fabrici proizvode neki od Nestleovih proizvoda koji se trenutno uvoze", kazao je predsednik Upravnog odbora Nestle Adriatika Marko Travalja.

Generalni direktor Centroproizvoda Nemanja Popov tim povodom je rekao da preuzimanje dela poslovanja od strane Nestlea potvrdjuje lidersku poziciju koju je Centroproizvod stvorio tokom nekoliko decenija rada, kako u Srbiji tako i u regionu.

"Uvereni smo da će ovo preuzimanje pozitivno uticati na prehrambeni sektor u Srbiji, što je od velikog značaja za ekonomski razvoj naše zemlje, podvukao je Popov.
"Što se tiče robne marke "C", potrošači će i dalje moći da uživaju u omiljenim proizvodima, ali i novinama koje će "Nestle" doneti", kazao je Popov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

9 h

Podeli: