Kultura

Petak, 02.12.2011.

11:17

U subotu dodela "evropskih oskara"

Dodela nagrada Evropske filmske akademije biće u subotu održana u Berlinu, a u okviru kategorije za najboljeg debitanta u Evropi tokom 2011. godine – EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI – nominovan je i film „Tilva Roš“, debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ležaića.

Izvor: PR

Default images

U istoj kategoriji nominovano je još 5 autora, a ekipa „Tilve“: reditelj Ležaić i producenti Uroš Tomić i Mina Đukić, prisustvovaće svečanosti proglašenja pobednika i dodeli nagrada, koje se dodeljuju i u drugim kategorijama: za najbolji film, najboljeg reditelja, glumca, glumicu...
Nominacija filma “Tilva Roš” predstavlja veliki uspeh za reditelja Ležaića i celu filmsku ekipu, ali i za srpsku kinematografiju uopšte, budući da do sada nije mnogo filmova iz naše zemlje imalo priliku da se nađe među nominovanima za ovu značajnu .



Takođe, to je uspeh i za mladu produkcijsku filmsku kuću “Kiselo dete”, koja uveliko priprema dva nova dugometražna filma za koja je dobila finansijsku podršku Ministarstva kulture republike Srbije. U pitanju su „Neposlušni“ Mine Đukić, road movie na biciklima, i "Pogledaj me, Kusturice" Uroša Tomića, komedija u stilu “Biti Džon Malkovič” , u kojoj će Emir Kusturica igrati sam sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: