Sukobi na severu Kosova: Povređeno 50 Srba

Ivan RADULOVIĆ

28. 11. 2011. u 10:26

Pripadnici Kfora posle jednostrano izvedene akcije u Jagnjenici dobili naređenje da koriste i bojevu municiju. Povređeno pedeset Srba, ranjena dva vojnika Kfora. Mirovnjaci bacali suzavac i polivali Srbe

Najmanje 50 Srba je povređeno, a dva vojnika Kfora su ranjena u sukobima koje su u ponedeljak, u više navrata, u mestu Jagnjenica kod Zubinog Potoka izazvali pripadnici nemačkog i austrijskog kontingenta međunarodnih mirovnjaka na Kosovu i Metohiji.

Time je komandant Kfora, nemački general Erhard Drevs, održao javno dato obećanje u petak ”da će na severu Kosova uskoro doći do nemira širih razmera”.

Iako imaju slobodu kretanja i neometano snabdevanje svojih vojnika na severu Kosmeta, vojnici nemačkog i austrijskog Kfora razbili su u ponedeljak ujutru oko devet sati barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka.

U nemirima koji su nastali nakon akcije Kfora povređeno je pedesetak Srba. Lekarska pomoć ukazivana je na licu mesta, a dvadesetak teško povređenih prebačeno je u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Kfor je preko megafona obaveštavao da i na njihovoj strani ima povređenih i da je među povređenima njihov komandant i da su za to krivi Srbi.

O tome da li su ugroženi pregovori Beograda i Prištine pročitajte OVDE

Sve je počelo oko devet sati kada su vojnici nemačkog i austrijskog Kfora bacili suzavac na dežurne građane, a zatim oklopnim transporterima i teškom mehanizacijom odgurali na drugu stranu puta autobuse i kamione koji su činili barikadu. Potom su razvukli bodljikavu žicu zauzimajući privatni posed i blokirajući put Zvečan - Zubin Potok i lokalni put prema Zubinom Potoku.

Nakon akcije Kfora, na zvuke sirene za vazdušnu opasnost, veliki broj građana Zubinog Potoka krenuo je ka barikadi, a u Jagnjenicu su pristigli i Srbi iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića.

Predstavnici Kfora koji su preko bodljikave žice razgovarali sa predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem zatražili su od njega da kaže građanima da se povuku. Ristić je tražio da se vojnici Kfora povuku na poziciju na kojoj su bili, jer u suprotnom ne može da kontroliše građane.

Predstavnik Kfora je tražio od Ristića, na osnovu ”ličnih saznanja o dobrim kontaktima sa Mitrovicom i Zvečanom” da uloži svoj autoritet da ne dođu ”radikalne grupe” iz ovih opština, upozoravajući ga da će u tom slučaju Kfor odgovoriti silom.

O eventualnom odlaganju odluke o dodeljivanju statusa kandidata za EU Srbiji, pročitajte OVDE

- Molim vas da razmislite i da se povučete sa puta, narod neće stajati na putu, onda bismo mogli da nađemo neko rešenje - rekao je Ristić, podsetivši da je Kfor imao slobodu kretanja i da je akcija ove vrste bila nepotrebna.

Oko 11 sati, kada su vojnici Kfora razvlačeći bodljikavu žicu dodatno širili svoju ”teritoriju”, došlo je do negodovanja Srba. Kfor je na to odgovorio suzavcem, gumenim mecima i vodenim topovima. Nastao je pravi metež. Povređeno je oko pedesetak Srba kojima je lekarska pomoć ukazana na licu mesta i u domu zdravlja u Zubinom Potoku, a teško povređeni su prevezeni u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Vojnici Kfora su sve vreme održavali tenziju vodenim topom, suzavcem i gumenim mecima. Revoltirani građani se nisu povlačili. Iz pravca Kosovske Mitrovice do razvučene žice dovezen je kamion sa šljunkom, na koji su vojnici Kfora, smešteni u obližnjoj šumi, pucali gumenim metkom i razbili prozor. Zatim su u kabinu kamiona ubacili suzavac.

Na sve strane se ukazivala pomoć povređenima, a suzavac i gumeni meci nisu zaobišli ni predsednike opština, medicinsko osoblje, ni novinare. Okupljeni građani su bili besni i komentarisali da je ovo dokaz šta je misija Kfora, koji se apsolutno stavio na albansku stranu.

- Obeležavaju Dan zastave i Dan Republike Albanije, a nama ne daju ni da božićni post provedemo u miru - komentarišu ogorčeni građani.

Sve vreme Kfor je putem megafona upozoravao da će upotrebiti veću silu ukoliko se građani ne povuku.

U ponovnom razgovoru predstavnici Kfora su obavestili Ristića da Kfor namerava da u Jagnjenici uspostavi kontrolni punkt i da od lokalnog stanovništva očekuje da ukloni novu barikadu koju su građani postavili na oko pola kilometra od mesta sa kojeg je uklonjena prethodna.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović upozorio je da je pokušaj Kfora da nasilnim putem ukloni barikadu u Jagnjenici još jedan pogrešan potez koji ne rešava problem na severu, već vodi produbljivanju jaza koji postoji između Kfora i kosovskih Srba.

- Upotreba šok bombi i gumenih metaka ne može se ničim opravdati - rekao je Bogdanović i dodao da je očigledno da je i ovog puta Kfor izašao iz svog mandata. On je rekao da Kfor upotrebom prekomerne sile želi da zastraši Srbe na severu, ali je istovremeno pokazao na koju stranu se u ovom trenutku svrstao.

- Simptomatično je da je ponovo Kfor pokušao da jednostrano ukloni barikade na Dan zastave i sa punim pravom su Srbi stvorili utisak da se Kfor svrstao na stranu Albanaca - rekao je Bogdanović.

Državni sekretar u ovom ministarstvu Oliver Ivanović ističe da ”ovakvi potezi Kfora mogu samo motivisati Srbe da grade nove puteve ka centralnoj Srbiji, jer ne mogu da dozvole da ostanu odsečeni od matice”.

U JAGNJENICI MIRNO, SRBI UZ LOGORSKE VATRE
Veliki broj građana se oko 21 sat okupio u Jagnjenici pored logorskih vatri, a ima i onih koji sede u parkiranim automobilima, na putu Zubin Potok - Zvečan, koji je Kfor od ranog jutra potpuno blokirao. Pripadnici Kfora su ranije u ponedeljak uveče zapalili dva šatora koje su Srbi koristili tokom prethodnih dana, a još gori kamion natovaren balvanim, zapaljen kasno popodne. Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić najavio je da će građani u Jagnjenici mirno protestvovati koliko god bude trebalo. Prema njegovim rečima, od Kfora zavisi koliko će takvo stanje trajati. U Jagnjenici je raspoređen veliki broj vojnika.

U toku popodnevnih sati situacija u Jagnjenici se smirila, ali je bilo veoma napeto. Vojnici Kfora u živom zidu i pod punom ratnom opremom stajali su na mestu gde je do ponedeljka ujutru bila barikada prema albanskom selu Čabra. Dovezli su i više oklopnih vozila kojima su dodatno preprečili put koji od Kosovske Mirtovic vodi ka Zubinom Potoku. Građani su u velikom broju pratili razvoj situacije pribojavajući se šta će doneti noć.

Dvojica Srba povređena su u Jagnjenici u novom incidentu kada je zapaljen kamion sa balvanima, koji je bio preprečen na putu, a vojnici Kfora uzvratili ispaljivanjem gumenih metaka i suzavcem.

Incident se dogodio nešto pre 17 časova.

Kamion natovaren balvanima je u plamenu, a u blizini se nalaze vojnici Kfora koji od jutros kontrolišu put koji prolazi kroz Jagnjenicu.

TADIĆ: ODMAH PREKINUTI SUKOBE

Pozivam zvaničnike Kfora, Euleksa i političke predstavnike Srba na trenutno smirivanje situacije i obezbeđivanje pune slobode kretanja, isključivo kroz dijalog i bez upotrebe nasilja. Životi naših građana i pripadnika međunarodnih institucija moraju na svaki način da budu sačuvani - kaže u svom apelu predsednik Srbije Boris Tadić, upućenom pripadnicima Kfora i građanima na severu Kosmeta.

Predsednik Srbije je u izjavi dostavljenoj medijima naglasio ”da eskalacija sukoba dovodi u pitanje vitalni interes Srbije, a sve zajedno udaljava od mogućnosti da bude postignuto kompromisno i održivo rešenje na Kosovu i Metohiji”.

- Kfor i Euleks su obavezani međunarodnim aktima da doprinose svojim akcijama smirivanju situacije. Politički lideri Srba moraju da spreče ekstremiste koji dovode u pitanje ličnu bezbednost naših sugrađana i međunarodnih poslenika na Kosovu. Samo su mir, dijalog i rešavanje problema izlaz iz ove i svake krizne situacije - naglasio je predsednik Tadić.

HOTON: NASILjE NIJE PUT KA NAPRETKU Misija Evropske unije na Kosovu i Metohiji (Euleks) osudila je nasilje protiv predstavnika međunarodne zajednice, ističući da ”nasilje nije put ka napretku”. - Euleks apsolutno osuđuje svako nasilje koje se preduzima protiv vojnika Kfora ili bilo kog drugog člana međunarodne zajednice - rekao je u ponedeljak portparol misije EU Nikolas Hoton povodom današnjih sukoba između vojnika Kfora i Srba u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka. - To treba osuditi. Nasilje nije put koji vodi ka napretku - dodao je Hoton.

DOBILI DOZVOLU DA PUCAJU BOJEVOM MUNICIJOM

PORTPAROL Kfora major Den Harvi oko podneva je saopštio da su vojnici Kfora dobili instrukcije da koriste bojevu municiju ukoliko budu napadnuti. Drugi portparol tih snaga pod komandom NATO Uve Novicki tvrdio je, pak, da Kfor ne namerava ni pod kakvim okolnostima da koristi bojevu municiju. Novicki još kaže ”da je Kfor koristio gumene metke i to vrlo ograničeno, jer je morao da odgovori na napad i da nije upotrebio bojevu municiju”.

Na pitanje da prokomentariše izjavu drugog portparola Kfora Dena Harvija da su vojnici Kfora dobili instrukcije da upotrebe bojevu municiju ukoliko budu napadnuti, on je rekao:

- Bojevu miniciju nećemo koristiti ni pod kakvim okolnostima.

Po njegovim rečima, Srbi su pucali na vojnike Kfora iz malokalibarskog oružja i ranili ih.

- Mi smo ih upozorili preko zvučnika da prestanu sa tim jer ćemo morati da uzvratimo. Ali koristili smo samo gumene metke - rekao je Novicki.

Na pitanje zašto je Kfor izveo jednostranu akciju, kada su pregovori nastavljeni, Novicki je rekao:

- Mi smo Kfor i ne treba nam nikakva dozvola za uklanjanje barikada jer je naš osnovni zadatak da obezbedimo slobodu kretanja.

KFOR: NAŠA MISIJA

KFOR je tokom dana saopštio da je nešto posle devet sati uspešno preuzeo barikadu u Jagnjenici navodeći da je ova operacija u potpunosti u skladu sa okvirom misije Kfora.

Misija Kfora je da održava sigurno i bezbedno okruženje, kao i da obezbedi slobodu kretanja - navodi se u saopštenju za javnost.

- Tokom ovog incidenta snage Kfora su prvo obezbedile prepreku vojnicima, a zatim su koristeći specijalizovanu mašineriju uklonile vozila sa barikade. Vodeni topovi su trenutno u upotrebi radi sprečavanja demonstranata od daljih nasilnih reakcija protiv snaga Kfora.

U međuvremenu i tokom tekuće operacije, demonstranti su koristili naoružanje malog kalibra i time ranili dva vojnika Kfora. Kfor takođe može da potvrdi da je bilo izolovane upotrebe gumenih metaka, suzavca i biber-spreja. Upotrebljeni su kao odgovor na reakcije demonstranata - kaže se u saopštenju.

NA MERDARU UZIMALI TABLICE IZ GEPEKA

Uz obrazloženje da srpske registarske tablice sa oznakama gradova u pokrajini ne važe na Kosovu, pripadnici kosovske policije na administrativnom prelazu Merdare oduzeli su u ponedeljak ove tablice od nekoliko vlasnika automobila Srba, koji žive na centralnom Kosmetu.

Kako je za ”Novosti” ispričao D. Đ. (45) iz sela nadomak Gračanice, njemu su pripadnici policije oduzeli tablice sa oznakama ”PR” kojima je došao iz Niša do samog administrativnog prelaza gde ih je zamenio tzv. RKS.

- Tokom kontrole na punktu kosovske policije, jedan od policajaca oduzeo mi je iz gepeka srpske tablice uz obrazloženje da imaju nalog - priča revoltirano ovaj čovek. Da je odluka o konfiskovanju srpskih registracija sa oznakama gradova na Kosovu na snazi, potvrdio je i ministar kosovske policije Bajram Redžepi, što predstavnici Srba sa ovog područja ocenjuju jednostranim aktom Prištine. (D. Z.)

IZ ČASA U ČAS: SUZAVAC, GUMENI MECI...

09.15 - Kfor teškom mehanizacijom krenuo da ruši barikadu u Jagnjenici

11.04 - Jedan vojnik Kfora ranjen. Predstavnik Kfora zatražio je od predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića da pozove Srbe da se raziđu

11.15 - Došlo je do koškanja građana i Kfora, vojnici bacili suzavac i pucali gumenim mesima na građane

11.27 - Portparol Kfora Uve Novicki rekao da nema informacija da je tokom akcije pucano na vojnike

11.54 - Dva Srbina ranjena gumenim mecima. Portparol Kfora rekao da su dva vojnika povređena u pucnjavi

12.12 - Građani masovno dolaze iz Zvečana i Ibarskog Kolašina na barikadu u Jagnjenici

12.59 - Kfor dopremio pojačanje od 30 vozila i postavio dva kontrolna punkta

13.26 - Vozač ”lade” uleteo u žicu koju je Kfor postavio kao razgraničenje između svojih snaga i demonstranata. Ponovo suzavac i vodeni topovi.

13.44 - Kfor dobio dozvolu da koristi bojevu municiju ako vojnici budu napadnuti

14.08 - Bolnica u Mitrovici. - Jedan od povređenih Srba na intenzivnoj nezi, dvojica na hirurgiji, dvojica na ortopediji, šest imalo tegobe od suzavca, a četvorica na dijagnostici

17:00 - Novi sukob u Jagnjenici. - Zapaljen kamion sa balvanima, koji je bio preprečen na putu, a vojnici Kfora uzvratili ispaljivanjem gumenih metaka i suzavcem.

PREKINUTA SEDNICA ODBORA ZA KIM, NASTAVAK U UTORAK

Sednica skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju prekinuta je u ponedeljak posle dva sata rasprave, pošto predsednik Odbora Ljubomir Kragović nije dao rečc šefu tima u dijalogu s Prištinom, Borislavu Stefanoviću.

Stefanović je trebalo da skupštinskom odboru podnese izveštaj o rezultatima runde pregovora koji su održani 21. i 22. novembra u Briselu. Kragović je nastavak sednice zakazao za utorak u 11 sati, a Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da joj neće prisustvovati budući da putuje u Brisel na nastavak pregovora.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je članovima Odbora podneo izveštaj o dašavanjima u Jagnjenici u ponedeljak.

Bogdanović je rekao da su vojnici Kfora koristili suzavac, šok bombe i gumene metke, ali nije želeo da, kako je rekao, licitira sa brojem povrđenih građana u ovim sukobima. On je ukazao da postoji opasnost od eskalacije sukoba na severu pokrajine i da se boji kako će proteći noć na barkadama, ocenivši da je međunarodna zajednica najodgovornija za novonastalu situaciju na barikadama.

"Bojim se kako će ova noć proći na severu, kako će proći u Zubinom Potoku. Očigledno je da postoji namera Kfora da na silu rešava probleme i na silu uklanja barikade", rekao je Bogdanović i dodao da postoji bojazan da će jednostrani potezi Kfora izmaći kontroli tokom noći i da će se nasilje preneti na druge barikade širom severa Kosova i Metohije.

"Postoji informacija da će Kfor tokom noći pokušati da nasilno preuzme barikadu u Rudaru", kazao je ministar za Kosovo i Metohiju i optužio međunarodnu zajednicu za današnja dešavanja u Jagnjenici, ali i za krizu koja traje proteklih meseci.


KFOR: ODGOVORIĆEMO SRAZMERNO

U akciji Kfora na uklanjanju barikade na Jagnjenici povređena su 23 vojnika, saopštila je u ponedeljak kasno uveče komanda te misije i najavila da će da će njeni vojnici odgovarati svim srazmernim sredstvima u budućim situacijama.

"Operacija uklanjanja barikade koju je izveo Kfor, išla je po planu. Kfor je sprovodio svoj mandat ponovnog uspostavljanja slobode kretanja. Operacija je bila uspešna i obavljena je bez nasilja prema demonstrantima", navedeno je u saopštenju.

Kasnije, kako se tvrdi u saopštenju, demonstranti su napali Kfor i naneli povrede vojnicima.

"Demonstrantni su malim vatrenim oružjem zapucali na vojnike, pri čemu su dva vojnika ranjena", ističe se u saopštenju.

Kfor tvrdi da se "demonstranti još koriste nasiljem" i da "koriste eksplozivne naprave i molotovljeve koktele".

"Do sada je nasilje rezultiralo sa još 23 povređena vojnika tokom kasnog podneva i večeri. Demonstranti se nikako ne mogu nazivati mirnim demonstrantima, već nasilnim i kriminalnim", kaže Kfor u saopštenju.

"Do sada je Kfor koristio samo biber-sprej, suzavac, gumene metke i vodene topove. Međutim, u situacijama kada je život ugrožen, kao u ovim, vojnici Kfora će odgovoriti svim srazmernim sredstvima", upozorio je Kfor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (149)

Др

28.11.2011. 11:51

Чуди ме како баш аустријски и немачки војници? Они су се кроз нашу историју показали као велики пријатељи.

HitmanSRB

28.11.2011. 13:11

@HitmanSRB - Jeste Miro_ZNG, vidiš kako ti ovaj prefiks koji sam ti dodao na nadimak stoji bolje nego taj što koristiš. Samo što će ovog puta "Oluja" da krene od nas, a ne ka nama!

Smaranje

28.11.2011. 13:51

@HitmanSRB - Proboj Solunskog fonta sinak,16000 vojnika probilo front Bugarska i Mađarska kapitulirale sa višemilionskim vojskama,uči se prvo u 4 osnovne,pa u 8om osnovne pa u gimnaziji,4 godina,a i piše u svim svetskim istorijskim knjigama,a vi nepismeni LDP-ovci kako ste?

Bozo Stojanovic

28.11.2011. 14:19

@HitmanSRB - Miro gde si ti zalutao ,ovo su srpske novine i srpski komentari.

Zika

28.11.2011. 14:23

@HitmanSRB - Miro kako bi bilo da se vidimo malo uzivo,pa da razmenimo argumente kao civilozvani ljudi? nemas pojma koliko bi voleo da te vidim i nesto sam ubedjen da tvoji komentari ne bi vise bili tako cinicni i antisrpski posle naseg vidjenja!!!

CipiRipi

28.11.2011. 16:57

@HitmanSRB - Komesaru, jesil bio bolovanju? Nije te dugo bilo abez tvojih ***** svetje tužan i ružan!

2fast

29.11.2011. 11:45

@HitmanSRB - Tada smo bili "jaki" jer su saveznici bili Englezi, Francuzi i Amerikanci. Sada su oni protiv nas zbog dogadjaja u BiH 90-tih.

Smaranje

29.11.2011. 13:01

@HitmanSRB - Mis mo sami krenuli u tu bitku,dok su oni hteli da se ide polako... Granate nam nisu dali dok se nismo povukli u Kolubaru,jedva smo ih izmolili.Ista priča i za povlačenje preko albanije,hteli da podmite sve naše susede na poziciju Alijanse-našom teritorijom.U WW2,samo nam Rusi pomogli,ovi ubijali civile po Beogradu pri bombardovanju,Tito progutao optužnicu za ratni zločin,radi saradnje posle rastanka sa Staljinom.Razmisli koliko su nam pomagali,a koiko-odmagali...

K4

28.11.2011. 11:59

Pa na njihovog komandanta su zasigurno pucali njihovi svileni vojnici .Znaju oni da im telece face iz NATO komande zagorcavaju letovanje na Kosmetu!Ali provesce oni katolicki Bozic i novu godinu na barikadama-haa-ha-ha ,umesto u toploj NATO kasarni uz bombone i paketice!!!

Stefan

28.11.2011. 13:15

Predstavnik Kfora zatražio je od predsednika opštine Slaviše Ristića da pozove Srbe koji su se okupili jutros na tom mestu da se raziđu.A gde da odu??? Oni su su na svojoj zemlji!!! U svojoj kuci!! Okupatori i evropski olose - mars iz Srbije u svoju demokratsku evropu i tamo trebujte i navodite red. Srbijo!!! Digni se na noge i rusi ovu olosku vlast!!!

Monarch Highlander

28.11.2011. 13:22

Pokusao sam da u 13 h vidim sta se desava sa bracom u Srbiji na sve srpske televizije( preko total tv pratim programe nisam iz Srbije).Tamo niko nista ne javlja.sramota.MRKLI MRAK.

Mika

28.11.2011. 15:05

@Monarch Highlander - Ma svima je vec dosta Kosova. 'Ocemo da ZIVIMO a ne stalno da robujemo nekakvim nacionalistima, od Slobe i Karadzica, preko Mladica i Kosova!

Smaranje

28.11.2011. 16:59

@Monarch Highlander - MA vidim da tebi smeta što ne može da ti muž bude Toni Bler...

Nebojsa

28.11.2011. 13:26

Molim vas objavite informaciju ....na narod se puca bojevom municijom,puno je rawenih ali ne mogu da budu prebaceni do mitrovice jer su saniteti blokirani.Nista se od suzavca ne vidi.....samo se cuje cika i vriska....mobilna telefonija nije u funkciji

C-Gorac

28.11.2011. 15:26

@Nebojsa - de ne prosipaj lazi i propagandu,,svakako vam niko ne vjeruje jer su navikli na takve info,,mozete pisat sta zelite,istina je da Njemacki list Bild,javlja da su povredjena dva Njemacka vojnika,, to su info koji svijet cita a ne vase lazne,;))

Smaranje

28.11.2011. 15:52

@Nebojsa - Ćuti jadan,ne puca se samo na Srbe nego i na Crnogorce koji žive tamo,da si rpavi Crnogorac,a ne neki Arbanas,ne bi pisa ovakve budalaštine

Indijanac iz Paracina

28.11.2011. 13:44

Ovaj nesrecnik sto se potpisuje kao miro ldp i sto se hvalise olujom neznam cime se hvalise kakva oluja to je akcija natopakta pod rukovodsvom natovih generala, a ustase su samo isle iza njih kao i uvek bili psi rata i sada se kao dice olujom jadno da jadnije kaoi uvek kada su ustase u pitanju !!!

pedja

28.11.2011. 15:32

@Tajo CG - e tugo moja crnogorska, sigurno ti ce djed u grobu okrece...ili mozda raduje ako si arnaut...

ozren

28.11.2011. 14:28

ima li u ovoj vladi Srba da pokaze zube ovim medjunarodnim fasistima,e moja Srbijo ako ovako nastavis neces ni postojati...SRAMOTA

maxikosmet

28.11.2011. 14:28

kakva vlast , sram vas bilo!! hoce li neko da se oglasi!!! posle im krivo sto trazimo drzavljanstvo rusije!! sram vas bilo invalidi jedni!! zivoti svih nas su ugrozeni a oni sede u toplim foteljama!! docice i vama kraj ako nama dodje!! molim reziju da jednom objavi i moj komentar!

Nebojsa

28.11.2011. 14:29

Cudne stvari se desavaju i na rudaru ,nato je dovukao veliki broj vojnika...za sada samo stoje.Niko ga nema da objavi redovne informacije....na Jagwenici je izuzetno tesko,mobilna telefonija vise ne radi nego sto radi.Ovde ce doci do krvoprolica,a nas narod je taj koji ce nastradati.Molim vas azurirajte informacije,neka budu redovne.

Linda

28.11.2011. 14:33

Jagnjenica? Svaki dan saznajemo novu selendru sa tog Kosova xaxa.. najbolje da ne izvestavate vise o tome, da je nas narod malo pametan odavno bi se povukao sa Kosova i otisli raditi na selo kraj Nisa, kao sto su 90e menjali kuce Pristina-Beograd!

Smaranje

28.11.2011. 15:02

@Linda - A posle da menjaju,poput tebe tri hektara livade u Borči za stan od 0.5 kvadrata u Knez Mihajlovoj? :))))))

Irena

28.11.2011. 16:16

@Linda - Da li si svesna sopstvene nesvesti?! Sramotis jezik koji uptrebljavas, ne poreklo jer Srpkinja NISI!

Мићко

28.11.2011. 14:40

Зашто влада не пошаље оних већ чувених 1000 војника и полицајаца на административну линију, докле улизивање ЕУ и Нато-у.

Pecanac

28.11.2011. 17:05

@Мићко - imate vi vise od hiljade,mali problem je sto su unutar srbije postavljeni ;)))tj jest na vasoj granici prema Kosovu !!!

suka

28.11.2011. 14:47

nasa albanska vojska je tamo i prati situacije, i ceka NATO da daju njima komandao za kretanje na akciju oluja

xxxv

28.11.2011. 18:33

@suka - "Suka prvo nauci srpski pa se javljaj, drugo vi ste sa vasom bracom (hrvatima) uvek bili na strani gubitnika ali ovoga puta ste se zaduzili posteno nemoj zaboraviti srbija nece uvek imati izdajnicku vladu!"

Smaranje

28.11.2011. 17:33

@SRPKINJA - Šta je učinjeno pod Slobom? :)Etničko čišćenje Srba iz Krajine,BiH i sa Kosova?ne vidimo ga još na delu,ali biće ;)

2fast

29.11.2011. 11:24

@SRPKINJA - G. Smaranje procitajte presude sudova UN-a (istog UN na kojeg se pozivamo urezoluciji 1244) sta je pod Slobom, Radovanom i Ratkom ucinjeno u BiH 90-tih. Tada ce vam biti jasnije sta smo radili i sta nam se vraca.

Makedonac

28.11.2011. 22:02

@C-Gorac - C-Gorac,koji saobracajni znakovi ne postoje u C-Gori?pa radovi na putu.

Bato

28.11.2011. 15:47

Ne KFOR vec austriski i nemacki vojnici ... jel vam ovo poznato odnekud !!!!!!Zona sumraka ? nazalost ne vec je ovo ponavljanje istorije ...

Cija

28.11.2011. 16:01

Dali ovi iz Srbije, što sede u parlamentu znaju gde je Jagnjenica. Ljudi to nije ni jedan granični prelaz. KFOR direktno napada srpski narod na Kosovu i nedozvoljava kretanje istih po severu Kosova. Sram Vas bilo neobrazovana elito, ovog jadnog i nebranjenog naroda.

roditelj

28.11.2011. 16:08

Oni koji su organizovali barikade neka snose posledice, zar nije jasno da je Srbiji dosta ratova.Nemamo dece za bacanje.

Република Српска

28.11.2011. 16:34

Зар се наш СВЕТИ КНЕЗ ЛАЗАР и сви други КОСОВСКИ МУЧЕНИЦИ нису могли повући и мирно предати земљу Турцима?! Зашто су положили своје животе?! Запитајмо се браћо Срби!!! С вјером у Бога!

2fast

29.11.2011. 11:42

@Република Српска - Pa sto vi ostadoste u BiH i sto pre par godina dadoste Brcko koje vas cepa na dva dela? Borite se vi u svojoj Bosni, a ne potpaljujte vatru u Srbiji. Dosta ispastamo zbog vas.

Драган Филиповић ПГ

28.11.2011. 16:38

Сећам се, било је давно, Американци извршили инвазију на једну малену островску државу Гренаду. Изговор је био, има тамо један наш туриста (вероватно нека баба од 90 година), морамо да је заштитимо. А ми нисмо у стању да заштитимо своје грађане, на својој територији!

GROBARI NIKSIC

28.11.2011. 16:47

doce i taj dan kad ce mecka zaigrat i toj americi prokletoj, e onda ce da se vidi ko0 ima srca najvise i koliko je srce u junaka. gorece sve do tiranije to vam ja kazem braco moja dr5aga po komentarima se vidi da ima odje vise izroda po ovim forumima nego sto su ti albanci,gorih nasih ima,ali polako doce dan kad ce i oni bjezat svi odavde,pa ako im se ne svidja odje mogu slobodno u evropsku uniju,dacemo im mi pasose odma.

podgorica

28.11.2011. 18:03

@GROBARI NIKSIC - alo niksic smiri malo situaciju nemoj da se pravis junak,evo ti polovine crne gore pripasce albancima imas ti vise problema nego srbi na kosovo,nego ljudi moji ne moze se ratom protiv jace sile nego diplomatijom tako su albanci dobili kosovo i tako jedino moze srbija da ga dobije nazad,a za ove moje junake iz crne gore koji se boje same svoje senke porucujem zavezite nemojte da palite vatru kad ga ne mozete ugasit.....

Mihailo Krunić

28.11.2011. 18:58

@GROBARI NIKSIC - Zašto nas Srbi iz dijaspore mrze? Zato što smo mi u Srbiji niko i ništa. Pogledajte na INTERNETU sajtove naših ljudi od nauke u svetu, i biće vam jasno sve.

Srpkinja <3

28.11.2011. 19:23

@GROBARI NIKSIC - Pa mi Srbi vas smatramo bracom, vi ste nam okrenuli ledja 2008, priznali Kosovo, ali i pored toga vi ste nasa braca, za mene smo mi jedan narod, ali ako vi nas ne smatrate bracom, ja tu nista ne mogu, ako su vam siptari drazu podrzavajte njih i za koju godinu cete ziveti u "velikoj albaniji"! Pozz svim Crnogorcima koji vole Srbiju

Nebojsa

28.11.2011. 17:18

Nato je pre nekih 15-tak minuta te[ko ranio jednog mladica iz automata.Pa da li ima nekoga u ovoj zemlji da spreci ubijanje naseg naroda....dokle vise!!!Molim novosti da zaista redono objavljuju informacije....nigde niko ne spominje ranjavanje ovog momka koji je nastradao.

Radovan

28.11.2011. 17:24

velika tuga i ljutnja se skupila u meni,zbog kosova i naših ljudi tamo..nikada više neću ići na izbore!!! ali kad vidim ove poltrone iz vlade na tv,ceo ekran ću ispljuvati..

Činić Čedomir

28.11.2011. 17:29

jedna od najsenzacionalnih ideja ce biti kad ustanove da je sardnja putem razmene informacija resenje, umesti nadmetanja ka sto je slucaj sa vladajucom vecinom.

DELIJE CRNA GORA

28.11.2011. 17:30

braco srbi,braco srbi dosli teski dani mora sveta,mora sveta zemlja da se brani. za Kosovo Metohiju srbin glavu dace,kosovo je srpsko srpsko ostace.... pozdrav Republici Srpskoj od brace iz Niksica

Filip Jovanovic

28.11.2011. 17:30

Ovo je prevrsilo svaku mjeru. Napravimo neku paravojnu formaciju (ako vec vojska nece) i krenimo da branimo onaj napaceni narod.

Pecanac

28.11.2011. 19:55

@Filip Jovanovic - napravite sebi pracke,kupite na pijaci plasticne pistolje na vodu i napadajte cirkus nacija oh-ho-ho

delije budva

28.11.2011. 17:33

nije zalud Milos pao za Srbiju glavu dao,nije zalud krv se lila i Kosovska bitka bila,nedamo te nedamo zemljo Dusanova bila si i bices Srbinova.Mi nedamo da nam gaze svetu zemlju cara Laze na Kosovu Bozur cveta Nedamo te zemljo sveta....

Banja Luka

28.11.2011. 17:36

Nece vise zglobne duse Manastire da nam ruse,dali znaju napadaci sta Kosovo nama znaci,nedamo te nedamo zemljo Dusanova bila si i bices srbinova. pozdrav braci iz Niksica

tik-tak

29.11.2011. 05:25

@Banja Luka - a bolan Banja Luka,razlikujes li ti znacenje rijeci ZGLOBNA i ZLOBNA... ak sramotis Bosnu nemoj i Banja luku

2fast

29.11.2011. 11:21

@Banja Luka - Ma pusti Banja Luku iz Niksica. Vidis da je na cistom "nacinalistcko-deseterackom" tripu. To fino ide uz njihove tradicionalne gusle, koje im sada Radovan i Ratko guslaju po UN sudovima u Holandiji.

Kaca

28.11.2011. 17:37

Kako zapad glumi demokratiju pred svetom dok se s nama ponasa kao diktator! Sram im bilo. A ne mogu da svatim da jos ima ih sto jure za EU i nato posle svega: laz o srebrenici, bombardovanje, kosovo...Mislim sve smo to pretrpeli i jos smo na nogama mi Srbi i zbog toga trebamo do kraja da se borimo jer smo kroz celoj nasoj istoriji dokazali da smo verni nasoj zemlji i Bogu. Srbi sa Kosova su najlepsi primer rodoljubstva! Svaka cast braco Srbi sa Kosova sto se za slobodu borite u 21veku!

podgorica PFC

28.11.2011. 17:41

mene i tebe su brate sibale bure i oluje prosli smo pravi pakao sta je tu je,nedaj se brate nedaj se nikada ne predaj se,nije zivot tako los ima srba ima jos...

arsenije cg.

28.11.2011. 17:50

nedaj Boze da se Srbi sloze... jeli na pomolu to vise dosta je patio ovaj nas narod,cak i previse... ////Srbine brate podigli glavu,neboj se nikog ti si u pravu,podigni casu dok zora svice za Obilice za Sindjelice,podigli casu dok zora svice za Petrovive za Obilice////

Tajo CG

28.11.2011. 17:52

Vidju mojih Delija iz Crne Gore.Internet ratnici axaxaxax.Sto vas to nejma na granici? E kukavci jedni.

Драган Филиповић ПГ

28.11.2011. 18:28

@Tajo CG - Ићићемо кад нас позову, тебе сигурно нећемо звати.

Trst

28.11.2011. 17:54

samo napred i nemojte nikad stati, jer ovi iz bEOGRADA samo Vas lazu i nikad Vam nece pomocisamo slozno da pobede

romanovski

28.11.2011. 17:58

To je to,prestace da prebijaju jadne Srbe momentalno predsednik ih je upozorio..........inace moze svasta da bude ako ga ne slusaju......e moji Srbi.....e moja Srbijo.............

ase tech

29.11.2011. 05:35

@romanovski - ma sto vas briga sta je sad,njegov problem,bitno je da je da nije to sto ste vi

2fast

29.11.2011. 10:56

@romanovski - Ako pogledamo da su Turci 500 godina nad nama provodili "pravo prve bracne noci" pravo pitanje je sta smo mi Srbi? Da li smo genetski u stvari Turci? Zato je bolje da ne otvarate tu temu, jer nam ne odgovara.

DR BJDJ

28.11.2011. 18:28

Nikad nisam razumeo ,zasto se u novinama,a evo i na internetu,daju istoivremeno ovakve vesti i vesti o sportu,dijeti za lepse zdravlje,folk zvezdama,koncertnim dvoranama porepunim sveta koji se vesele i pevaju itd.?Hajde jednom ,jedinstveno,pokazimo da smo srbi i da saosecamo sa bracom sa Kosovai Metohije.Dok se svi srbi ne oslobode i ne zive srecno,prestanimo misliti na drugo.Budimao jedinstveni.Pomozimo,a ne samo dati komentar i ici na zabavu.

CipiRipi

28.11.2011. 20:22

@Đorđe Subotica Srbija - Naivno verovanje u tu parolu nas je koštalo u zadnje vreme na hiljade života i prognanih sa svojih ognjišta. Nema bratac od sloge ništa os Kosovskog boja na ovamo! Parlament lakrdija, narod apatija, država žabokračina!

palestinac

28.11.2011. 18:41

puno pozdrava nasoj braci Srbima iz Palestine nismo sad ni mi iz Palestine sami eto i vas i nas tuku a mi odgovaramo kamenjem

SRPKINJA

28.11.2011. 18:56

Ne dajte se braco nasa, s vama smo do pobede!!! Mislite samo na to koju svetinju branite, a to je nasa sveta zemlja, nase Kosovo, bez Kosova smo kao bez srca, a bez srca niko ne moze ziveti, od vas zavisi buducnost Srbije, buducnost nas Srba!!!

Dule Los Angeles

28.11.2011. 19:24

Predsednik je rekao i upozorio....... putem saopstenja?Dotle smo dosli g Tadicu?Ni da se pojavis da te Narod vidi i cuje?Koliko ste dugo na Vlasti,i koja je sd ovo prica?Samo poziv da Srbi budu mirni i da slusaju?A vas ce "strucnjak" da pregovara?O cemu?Da li vidite da zivot ide sasvim drugim tokom.Vase neistine izgovarane preko svake mere i ispod svakog nivoa,doveli su do zida,a vi ne zelite da ga vidite.Nego pregovori do poslednjeg Srbina na Kosovu?Da li ima smisla da vise bilo sta pricate

Desko

29.11.2011. 08:33

@Dule Los Angeles - Potpuno korektno Dule, Ima nas jos dosta u dijaspori. Nedavno sam bio u poseti braci dole na barikadama u Jarinju i mogu vam reci da je ne samo sramno to sto radi Tadic nego je nepomisljivo da jedan Srpski predsednik onako zlostavlja svoj narod za koji je dao zakletvu da brani. Muka me vaca samo kada ga vidim. Izdrzite braco dijaspora ce vam pruzati pomoc financijsku i bratsku kao sto i treba u ovim teskim vremenima.

Tekia

29.11.2011. 10:26

@Dule Los Angeles - Finansijska pomoc svakako je dobrodosla za Srbiju, jer svaki dan se desava da zbog nedostatka para zatvaraju se narodne kuhinje itd.

Kosovar

28.11.2011. 20:00

Boga mi komsije,doslo vrijeme za Sibir da se uputite !!!Spasiba Rusija na podrsci nasim komsijama

cija

28.11.2011. 21:34

@Kosovar - Necemo komšija mi da idemo tamo,već će oni doći ovde kod nas,jer ako ja imam tapiju za ovu moju kuću i zemlju imace je i oni automatski kad dobijemo državljanstvo.

Babin_zub

28.11.2011. 20:50

SRPKINJA 28. novembar 2011. 18:56 #1764352 Ne dajte se braco nasa, s vama smo do pobede!!! Mislite samo na to koju svetinju branite, a to je nasa sveta zemlja, nase Kosovo, bez Kosova smo kao bez srca, a bez srca niko ne moze ziveti, od vas zavisi buducnost Srbije, buducnost nas Srba!!!Gospodjo,a odakle vi ovo kucate?Iz toplog doma u centralnoj Srbiji?Zasto niste na barikadama,na "svetoj srpskoj zemlji" da branite tu istu svetinju?Veoma nezavidna situacija za sve.

Predrag

28.11.2011. 22:28

@Babin_zub - Zasto ti smeta ovakva emocija? Zar si budala? Odgovor na ovo pitanje dobices kada pogledas tvoj rejting, moje misljenje uvek ostaje isto prvo ocistiti Beograd od Side pa onda moze doci do pozitivnog uticaja na periferiju.

SRPKINJA

28.11.2011. 22:47

@Babin_zub - Nisam gospodja, i maloletna sam, da se ja pitam odmah bi otisla na Kosovo, ali o tome ne odlucujem ja vec moji roditelji!

hvalimir

29.11.2011. 06:14

@Babin_zub - Za SRPKINJU: O pozuri i nepitaj roditelje, cekam te pa cemo zajedno da se ispucamo na Kosovo.

asko-oksa

30.11.2011. 06:40

@Babin_zub - @srpkinja..sacekaj &#39;vrbopuc&#39;/djurdjevdan/,tad se nepita ni mama ni tata.....vec &#39;ritam srca&#39;, HVALIMIR je nestrpliv

goloruki

28.11.2011. 22:06

Zar nevidite koga salju one koji nas najvise mrze Nemce i Austrijance.Gde su drugi jer ovi ocigledno Siptare stite.Ujedinjene nacije pa to je pion Americki nema nikog ko ce da se suprostavi razjarenim nasilnicima.

leonid

28.11.2011. 22:10

E ajmo ovako: nemac je bio u Srbiji 1914-1918; posle manje pauze 1941-1945, pa sad evo ih opet ,,nama u posetu,, uz pomoc Austrijanaca (kao i uvek) doduse i Hitler je bio austrijanac. Dragi moji sunarodnici - vlasnici srpskog drzavljanstva - izgleda da pocinjemo iznova nase ,,dugogodisnje prijateljstvo,, jer ove svabe opet svrbi prst na obaracu. Kad prodje i ,,ovo,, ajmo juris na Berlin a ne samo do Blajburga! Jer ovi bezumni rasisti i nacisti nikad nece doci pameti.

Mile

29.11.2011. 05:44

@leonid - Imas pravo,, Ja preporucujem svim Srbima u A i D da se isele i vrate u Srbiju,, posto po tvome oni mrze Srbe a i obratno,,, isprane glave,,,, ;-))

leonid

29.11.2011. 11:14

@leonid - Ne, nasi gastarbajteri je bolje da ostanu tamo gde se nalaze sada - plata tamo je ipak bolja nego u RS! A sad odgovor na tvoj komentar:mene su u skoli ucili da je u drugom ratu za jednog ubijenog Svabu oficira od strane nasih partizana - moralo da bude streljano 100 Srba (ili drugih bednika sa naseg prostora), pa nije im ni tesko bilo da streljaju celu skolu u Kragujevcu, zajedno sa profesorima (kome treba skola bez ucenika). Da to se zove ljubav, prosto nas obozavaju.

2fast

29.11.2011. 11:39

@leonid - U Kragujevcu se desio uzasan zlocin, ali takav isti pocinili su i bosanski Srbi u Srebrenici, Prijedoru, sarajevu, Bijeljini.... Ne bi bilo lose da i to ucimo u skolama, kao sto uci ceo svet o tome. Upravo radi nase dece.

Amerikanac

28.11.2011. 22:18

Beograd je izdao Srbe u Krajini , tako je izdao Srbe u bosni ali oni su bili pametni pa sada imaju svoju zemlju, tako su izdali Srbe na Kosovu Jadan taj narod tamo Kaze KFOR"Mi smo Kfor i ne treba nam nikakva dozvola za uklanjanje barikada jer je naš osnovni zadatak da obezbedimo slobodu kretanja."Ako je to tako onda zasto nemogu Srbi da idu po citavom Kosovu bez problemaDolazi gadna vremena tamo ako vec nisu tu vec sada i bice jos gore

2fast

29.11.2011. 07:46

@Amerikanac - Uvek je Beograd kriv, izuzev kada salje pare. A bosanski Srbi su sami sebe izdali kada su se okrenuli protiv Srbije. Kako imaju "svoju zemlju" vidi se po valuti, vojsci, tablicama, sudovima, porezima, ambasadama, reprezentaciji.... Druga je stvar sta oni sami sebi lazu. I sada rade protiv interesa Srbije (salju vojnike u okviru Armije BiH u Irak i Afganistan, blokiraju priznanje Palestine protivno interesima Rusije i Kine, slusaju Izrael i SAD koji su nas bombardovali.....).

Milos Nedic-Beograd

28.11.2011. 23:00

Nedamo srpsko Kosovo,nedamo srpsku Krajinu, nedamo srpsku Bosnu, nedamo srpsku Sumadiju, Nedamo srpsku Vojvodinu ,nedamo srpski Sandjak, pa ljudi moji na ovom Balkanu nema sta nije srpsko.Izgleda samo mi nismo svoji.

Sandzak

29.11.2011. 08:58

@Milos Nedic-Beograd - To sto vi mislite da je Vasa zadnja vas je dovelo na ivicu provalije. Sandzak postoji Raska u tvojoj ludoj glavi. Dodji u Pazar da ti objasnim

Prele

29.11.2011. 10:29

@Milos Nedic-Beograd - @Sandzak mozda ces putovati cak i sa Zukurlicevim pasosem ali koreni su ti poturceni a vera prodata zarad boljeg zivota tvojih srpskih predaka pod turskim zulumom.

voja

17.12.2012. 15:08

@Milos Nedic-Beograd - Odgovor za sandzak-kazi kad da dodjem,jer ja sam tu u blizini.

kdjvzn

28.11.2011. 23:02

Dobro kaze Slavko Stimac u Kustinom "Undergroundu": "Nemci pobedili!" Cetvrti Rajh ce zavrsiti kad ih njihov vlastiti narod nabije nogom u straznjicu.

IGOR---PANCEVO---SRBIJA

29.11.2011. 00:30

Bez saglasnosti BORISA TADICA i njegove DS ,ovo nebi moglo da se uradi!.NATO ostaje dosledan sebi.Samo sto nas je pre 12 godina ubijao iz vazduha ,a sada to rade pesadijom pod punom ratnom opremom.Veliki i zaista hrabri junaci i vojnici ,Nemci i Amerikanci (a nadje se i po koji Madjar istini za volju tek da se odrzi tradicionalno saveznistvo sa Nemcima u antisrpskim phodima),naspram golorukog i promrzlog SRPSKOG NARODA! Valjda je i najvecim ljubiteljima EU i NATO pakta konacno sve jasno???

2fast

29.11.2011. 10:28

@IGOR---PANCEVO---SRBIJA - u pravu si. Mene KFOR podseca na soldatesku "generala" Mladica koji je po Bosni pucao i masakrirao goloruki narod. On je prvi uveo "novinu" da se po civilima moze pucati i bojevom municijom, pa i granatama. Valda KFOR video od njega pa i oni sadapucaju. Za sada samo gumenim metcima.

Tajo CG

29.11.2011. 00:37

Cipiripi jado,nabavi djozluke.Nijesi u stanju da procitas sta pise na ekranu.Nidje nisam ni napisao &#39;&#39;stovasto&#39;&#39;.

igor

29.11.2011. 00:57

tesko mi je da gledam, a jos teze mi je sto nisam tu,,,,Sramna je srbija od predsednika Tadica i svih ostali stranke ko su ,,,ajde molimte predsednice idi dole potseti svoju teritoju,ako je jos nasa ili nije ,,,,

obilic

29.11.2011. 01:06

Ma ljudi bre,pod hitno sazvati skupstinu i proglasiti Republiku beogradski pasaluk dok nismo i to izgubili.

misa tumbas

29.11.2011. 07:41

meni jedna stvar nije jasna kako srpske vlasti nemogu da dokazu granice i imanje svoje teritorije...pa makar i 100 % siptari ziveli na njemu nasa policija i granicari bi morali d budu na svojim pozicijama...ako ti ja rentam apartman i ti ga placas to neznaci da je tvoje...samo mi to nije jasno???

Lala

29.11.2011. 08:55

To braco Srbi kad vec gluposti radite gledajte da ukinete par Amerikanaca. Onda ce gospodja Clinton da dodje i zavrsi gde joj je muz zapoceo. Kosovo je izgubljeno!!!!Problemi nam netrebaju ni ove sto imamo nemozemo da resimo

MatijaBG

29.11.2011. 09:15

Hitno povuci prevarene gradjane i kriminalce sa barikada,uspostaviti pregovaracki tim i jedinstveno izaci pred najvece sile sveta s predlogom koji ima osnova,a bajke i basne iz gubitnicke proslosti zaboraviti sto pre.Ovo je samo korak ka utopiji nas sedam miliona sa onih dole 50.000 Srba,koji ocito upravljaju svima nama.Dosta obmana

Dr. Mark

18.12.2012. 10:32

@MatijaBG - Kad budes zvanicno politicar moci ces pozivati na nesto. Trenutno si samo primitivac koji pise glupe komentare. Odnos onih kojima se svida odnosno nesvida pokazuje to. Siguran sam da je od ovih 12 dosadasnjih kojima se to svida. 99 % albanaca i muslimana.

ljubica

29.11.2011. 12:59

Mirovnjaci pucali bojevom municijom. bacali suzavac, polivali Srbe sta bi tek radili da nisu mirovnjaci nego da su kabadahije?

dragana

17.12.2012. 23:19

Sramota, znamo svi sta su nam nemci radili 1941 ,istorija se ponavlja,zar nasi politicari ne mogu nista da promene sa svim sastancima koje organizuju o pregovorima o nekom takoreci integritetu sa svetskim politicarima ili samo putuju na racun radnicke klase

Srbin

12.04.2013. 08:26

Braco Srbi ,ako imate srca, ako imate dusu, ajmo svi dole da damo podrsku, nasi ne mogu jos dugo da izdrze ovako.Sada se pise istorija ,nikada nismo bili kukavice ,necemo valjda sada mi,nase generacije da udju u istoriju kao kukavice. Ajmo braco dole da stanemo na kraj ovim siptarima,pa majku mu vidite valjda da je tesko da teze ne moze biti.Slozimo se i dajmo zivot za Kosovo, tu se nasa zemlja rodila ,tu Milos i Lazar dadose glavu da bi mi sad ziveli.Jasno je ,ili cemo mi ili ce oni,nema trece.