Izvor: B92

Srbija je u prvih devet meseci ove godine imala 735 miliona dolara prihoda od turizma, izjavio je državni sekretar Ministarstva ekonomije Goran Petković na otvaranju Prvog investicionog foruma u toj oblasti.

Na skupu kome prisustvuju predstavnici investicionih fondova, bankari i stručnjaci za turizam, Petković je ocenio da je u Srbiji sve prisutniji problem nedostatka hotelskih soba, istakavši da je zato vreme za investiranje.

"Prisutan je problem nedostatka soba i tražnja kreveta više posebno u sezoni. Vreme je za investiranje", rekao je Petković obraćajući se učesnicima Prvog investicionog foruma o turizmu u Srbiji i pozvao investitore da se u naredna dva dana upoznaju sa prilikama za ulaganje u srpski turizam.

Kao primer razvoja turizma u proteklih nekoliko godina Petković je istakao Kopaonik, Zlatibor, Staru planinu i Beograd, ali je rekao da će investitori imati priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom u drugim mestima u Srbiji.

Petković je naglasio i da je Srbija uspela da popravi svoju poziciju u oblasti kongresnog turizma, to jest da je, kako je naveo, sa dna lestvice došla na 42. mesto, a sam Beograd na 30. mesto u kongresnom turizmu.

Prvi investicioni forum o ulaganju u turizam u Srbiji trajaće do 26. novembra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.