Renault pravi totalno niskobudžetni auto

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

U Renault-u izgleda da se razmišlja na drugačiji način nego do sada. Proizvođač poznat po kvalitetnim automobilima, sada razmišlja o proizvodnji modela sa japanskim partnerom Nissan-om koji bi imao cenu od 2.500 evra! Dosta niska cena za bilo kakav automobil, a posebno novi, kakav bi trebalo da se pojavi iduće godine, je zaista zanimljivost.

Prema pisanju francuskog lista La Tribune, maleni automobil sa 3,6 m dužine namenjen je prvenstveno tržištima zemalja u razvoju, ali i da pojača marketinški segment ove međunarodne korporacije. Ukoliko se pokaže kao tržišno prihvatljiv, za očekivati je da ovaj automobil po ceni motora bude u prodaji i u Evropi.

 

 

Ovaj list navodi da i pored zvaničnog ćutanja ljudi iz Renault-a, vrlo je verovatno da će u realizaciju ovog neobičnog projekta krenuti već 1. januara 2012. godine. Takođe, pretpostavlja se da će se u sam proces proizvodnje uključiti indijska kompanija Bajaj.

Ovaj totalno niskobudžetni automobil mogao bi biti ozbiljan takmac Tata Nano-u, indijskom automobilu koji će se od Nove godine prodavati na evropskim tržištima. Prednost Renault-ovog mališana mogla bi da bude sasvim očekivano cena, jer Nano u Indiji košta oko 2.300 evra, dok će sasvim sigurno u Evropi koštati znatno više, pa melini Renault tu traži svoju šansu.