Novi most u Beogradu uskoro dobija ime

Most preko reke Save, koji spaja čukaričku i novobeogradsku obalu, zvaće se Most preko Ade
Most preko reke Save, koji spaja čukaričku i novobeogradsku obalu, zvaće se Most preko Ade.

Najviše predloga za ime mosta dobio je naziv "Most na Adi", ali kako su lingvisti upozorili na gramatičku neispravnost ovog naziva, Komisija za imenovanje ulica i trgova usvojila je izmenjenu verziju, "Most preko Ade".

Stiglo je više od 13.000 predloga za ime novog mosta, od čega je "Most na Adi" dobio 3.341.

Iako su lingvisti istakli da bi pravilnije bilo da se zove Most preko Ade, Komisija je odlučila da ipak ostane ono ime koje se među Beograđanima već odomaćilo u svakodnevnom govoru, odnosno Most na Adi.

Most preko Save će i formalno dobiti svoj naziv pošto dobije saglasnost od Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje će i doneti konačnu odluku da li se most može zvati "Most na Adi" (gramatički neispravno) ili će poneti naziv "Most preko Ade" (gramatički ispravno), i pošto bude izglasan u Skupštini Beograda.

  • Lord

    23.11.2011 01:03
    Ja mislim da se trebao zvati Đilasa ćuprija..ipak je on najviše profitirao na ovom mostu..
  • Lela

    22.11.2011 20:31
    Đilas će već neko ime da smisli!!! Ipak se on od tog mosta dobro opario, pa će verovatno i ime da mu smisli!!! Ovaj most je samo jedan od mnogo primera bahatosti ove vlasti!
  • janko

    22.11.2011 06:51
    most
    treba da se zove: u VOJVODINI kradi, u beogradu most gradi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija