Koncert ozbiljne muzike koji je trebalo da bude održan u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u organizaciji omladine stranke „Zajedno za Šumadiju“ otkazan je jer nije dozvoljeno korišćenje školskih prostorija u stranačke svrhe, izjavila je juče direktorka škole Slavica Marković.


Ona je rekla da je koncert bio zakazan za 19. novembar, ali da je dan ranije obavestila predstavnike stranke da po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nije dozvoljeno stranačko oglašavanje i korišćenje školskih prostorija u te svrhe.

Slavica Marković rekla je da kada je najavljen koncert „nije razumela“ da je stranka organizator, ali je kasnije, kada je to shvatila, odlučila da koncert ne bude održan u školi.

Predsednik Omladine „Zajedno za Šumadiju“ Milorad Miletić rekao je da su u sali gimnazije ranije „bez problema“ gostovali predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković, kao i ministri, i istakao da to tada nije bio problem za direktora škole. Miletić je naveo da je koncert zamišljen kao poklon gradu bez ikakve stranačke kampanje i da je najavljen nastup muzičara koji su i članovi Omladine „Zajedno za Šumadiju“.

Miletić je rekao da je direktorki Prve gimnazije lično uručio zahtev za održavanje koncerta još 8. novembra i da je ona to podržala i lično zapisala termin.

– Dan uoči održavanja koncerta pozvala me i usmeno mi saopštila da koncert mora da bude otkazan – rekao je Miletić i naveo da je direktorka takvu odluku verovatno donela pod nečijim pritiskom.

Miletić je rekao da su, kada je koncert otkazan, pozivnice sa logom stranke „Zajedno za Šumadiju“ već bile uručene. Pozivnice su dobili predsednik stranke i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i članovi Gradskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari