Švajcarska regionalna bolnica „Asana Spital Leuggern“ uručila je Kliničkom centru Niš donaciju u bolničkoj opremi, koja je treća ove godine, saopšteno je juče u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


Prvi poklon stigao je u avgustu, a drugi u septembru. U ovom, trećem kontigentu stiglo je deset električnih kreveta, 50 natkasni, noćni ormarići sa pomagalima za ishranu, nepromočivi dušeci. U okviru donacije je i RO aparat koji je trenutno u Carinarnici Niš, a biće preuzet pri dobijanju potrebne dokumentacije, saopšteno je u niškom KC.

Do sada je švajcarska bolnica „Asana Spital“ donirala 70 bolesničkih kreveta sa kompletnom pratećom opremom, pet bolesničkih nosila, 11 polusedećih bolesničkih kolica, četiri televizijska aparata. U KC je saopšteno da će električne krevete i drugu opremu dobiti klinike koje imaju odeljenja intenzivne nege.

Za ovu saradnju zaslužne su pre svega glavna sestra švajcarske bolnice Marija Vogel Borota i glavna sestra Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju KC Niš Žaklina Pajović, koje su je inicirale. Sestra Vogel Borota dogovorila je humanitarnu pomoć sa direktorom bolnice Asana Spital Alfredom Zimmermannom i tehničkim direktorom Gilbertom Higlijem, nakon što se njen otac lečio u KC Niš, a ona i porodica bili „veoma zadovoljni tretmanom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari