• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Dodik bi mogao da bude lokomotiva

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je izjavio da bi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik mogao da bude lokomotiva celog regiona.

Međutim, prema Inckovim rečima, neki ljudi ili mediji u Federaciji BiH opsednuti su Dodikom koji zaista "često daje problematične izjave".

"Ali, zamislite kada bi čovek tako sa svojom suprugom svaki dan postupao, da joj upućuje samo negativne komentare, onda taj brak ne bi imao mnogo šansi.

Što se Dodika tiče, zaista bismo želeli da vidimo da koristi svoje pozitivne talente, jer, osim negativnih, on ima i te druge talente. Rekao sam mu to lično: On bi mogao biti lokomotiva celog regiona", kazao je Incko za "Dnevni avaz".

Incko je juče u Savetu bezbednosti UN u Njujorku izneo kritike na račun bosanskohercegovačkih političara "koji pokazuju malo spremnosti na kompromis i izbegavaju dijalog o ključnim pitanjima".

On je za sarajevski dnevnik dodao da je međunarodna zajednica još potrebna BiH, sve dok Bosna ne počne da se kreće na sigurnom putu prema Briselu.

Visoki predstvanik je rekao da Dejtonski ustav nije savršen, kao i da je Dejtonski sporazum - sporazum o miru.

Incko je naglasio da BiH treba da sarađuje sa susednim zemljama i dodao da su tako, na primer, sve izjave predsednika Srbije Borisa Tadića o BiH konstruktivne i korektne.

"Njemu nije teško zbog ovih izjava, recimo Srebreničke deklaracije, pa Istanbulske deklaracije, on politički u Srbiji uvek gubi posle toga... Kada je prošli put bio u Sarajevu i posetio kuću gde se rodio i živeo šest godina, osam prozora se otvorilo i svi su ga toplo pozdravili. Mislim da je takav njegov osećaj prema Sarajevu. A predsednik Dodik je zato kritikovao Beograđane, zašto oni imaju takav odnos prema Sarajevu", rekao je Incko.

On je izrazio zabrintost što ni 13 meseci nakon izbora, u BiH nije formirana vlast na državnom nivou, ali je izrazio optimizam da bi "ovih dana moglo doći do pomaka".

"Birači su ih birali da vladaju, a ne samo da pričaju, pa ovih šest stranaka zato ima najveću odgovornost. Imam ipak neke signale, jer sam u stalnom kontaktu sa strankama, i mislim da se baš ovih dana može, ipak, nešto pomaći", rekao je Incko za "Dnevni avaz".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image