Capital.ba

Zaplijenjena kineska roba

13.11.2011. / 12:13

BANJALUKA, Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH zaplijenili su kinesku tekstilnu robu od firme “Lon Ten” iz Sarajeva u postupku prinudne naplate duga po osnovu PDV-a, u vrijednosti 100.000 maraka.

Ukupan dug ovog poreskog obveznika sada iznosi 293.000 maraka.

Poreski obveznici u ovoj godini nisu uplatili 107 miliona maraka poreza na dodatnu vrijednost koji su prijavili kao obavezu u svojim PDV prijavama, pa je početka godine do danas prinudnim putem naplaćeno 49 miliona maraka dugovanja, saopšteno je iz UIO BiH.

Iz UIO upozoravaju da će preostali iznos od 58 miliona maraka biti naplaćen u skladu sa Zakonom o postupku prinudne naplate indirektnih poreza i u skladu sa važećim podzakonskim aktima.

UIO BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, kao i sve koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, napominje se u saopštenju.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!