I ja se slažem sa ocenom da Vranje nije nebezbedan grad, ali isto tako insistiram da Policijska uprava u Vranju, a posebno načelnik Slađan Velinović obelodani dosadašnji tok istrage u vezi paljenja mog, ali i još četiri automobila u Vranju u poslednjih nekoliko meseci, rekao je na Otvorenom danu za medije Zoran Antić, predsednik Gradskog odbora SPS Vranja, podsećajući da se ovaj incident desio pre tri meseca ispred porodične kuće u kojoj živi.


– Svakako. I do sada sam u više navrata ukazivao na moguće linije delovanja onih koji su mi pričinili štetu vrednu 15.000 evra, ali sve je ostalo u zatamnjenim tokovima istrage – rekao je Antić odgovarajući na pitanje novinara da li on ima kontakte sa policijom kada je reč o rasvetljavanju slučaja paljenja njegovog automobila.

Pored ovog u Vranju su zabeleženi i slučajevi paljenja automobila šefa Vatrogasne brigade i vlasnika kik-boks kluba Vedrana Taškovića, kao i Igora Mladenovića, takođe vlasnika kik-boks kluba. I ovi slučajevi ostali su u domenu „istražnih radnji“. Nedavno su u naselju Šealj, u centru Vranja, preko noći u plamenu završila još dva automobila, a policija se oglasila samo šturim saopštenjem.

– Imamo određena operativna saznanja o slučajevima paljenja vozila. Ipak, iako bi mnogi da ih povežu, odgovorno tvrdim da nije reč o povezanim paljevinama iza kojih bi, recimo, stajala tačno određena grupa ljudi piromana zaduženih da rade takve stvari po nečijem nalogu – kategoričan je u intervjuu za lokalne medije načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović. On uz to precizira da u „Vranju ne postoje organizovane bande“.

Socijalisti najavljuju sastanak Gradskog saveta za bezbednost na kome će još jednom razmotriti slučajeve paljevine automobila, ali i opšte bezbednosti svih građana. A, konkretno vezano za ovaj slučaj, Antić ne isključuje ni mogućnost da će, ukoliko vrlo brzo ne dobije odgovor ko je zapalio njegov auto, tužiti državu Srbiju za naknadu štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari