Vesti

0

Nema novih uslova

Autor: AS

Izvor: B92/Novi magazin

Nema novih uslova

Ljajić je za B92 rekao da Srbija u ovom trenutku ne postoji nijedno otvoreno pitanje u saradnji sa Haškim tribunalom i da je poseta glavnog tužioca haškog tribunala Serža Bramerca pod daleko manjim pritiskom jer je Srbija "manje više" završila sve obaveze prema tribunalu.

"Mi ćemo vršiti istragu zbog nas samih da bi napravili rekonstrukciju kretanja svih haških optuženika, da vidimo ko im je u tome pomagao. Ali to ćemo raditi bez ikakvog pritiska pa i pritiska Haškog tribunala, jer niko više u međunarodnoj zajednici ne može da kaže da Srbija ne sarađuje sa Haškim tribunalom", naveo je on.

Upitan da li bi pitanje jataka Ratka Mladića i Radovana Karadžića na kojima insistira Bramerc moglo da se postavi kao novi uslov Srbiji, Ljajić je rekao: "nema više nikakvih uslova".

"Može bilo ko da to postavlja kao uslov, niko u međunarodnoj zajednici relelavantan to ne može prihvatiti kao novi način pritiska na Srbiju", istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, manje više se zna Mladićevo kretanje do februara 2006. godine, kada mu se gubi trag.

"Mi sada pravimo rekonstrukciju njegovog kretanja od tada. Ovo mora da bude predmet unutrašnje istrage da otkrijemo zbog čega Mladić toliko godina nije lociran", dodao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR