Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Gradskoj kući delegaciju Republike Azerbejdžana na čelu sa Šahinom Mustafajevim, ministrom ekonomskog razvoja Republike Azerbejdžana.

Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo zbog dosadašnjih prijateljskih odnosa kao i uverenje da će intenzivnija saradnja u budućnosti biti ostvarena i u oblasti ekonomije.

Nakon sastanka, gradonačelnik Igor Pavličić i delegacija Republike Azerbejdžana položili su vence na spomenik Uzeira Hadžibejlija na Beogradskom keju.

– Azerbejdžan i Srbija neguju strateške partnerske odnose. Azerbejdžanska delegacija koja je u poseti Srbiji broji 75 članova, od toga 50 predstavnika kompanija, a cilj je unapređivanje ekonomskih odnosa. Samo u poslednjih godinu dana četiri puta je povećana robna razmena između dveju zemalja, a 18 puta su se uvećale investicije Azerbejdžana u Srbiji, istakao je ambasador Republike Azerbejdžana Eldar Hasanov i dodao da se u okviru dobre saradnje sa Novi Sadom završavaju radovi na izgradnji crkve Svete Petke u Petrovaradinu.

– Od otkrivanja spomenika azerbejdžanskom velikanu u Novom Sadu, odnosi između naših zemalja nastavili su da se razvijaju, i očekujem da će tokom ove posete delegacije Azerbejdžana biti definisani konkretni zajednički ekonomski projekti – naglasio je gradonačelnik Igor Pavličić i zahvalio se ambasadoru i državnicima Azerbejdžana za podršku za izgradnju crkve u Petrovaradinu, ali i za pomoć koja je upućena crvenom krstu za izbeglice u Novom Sadu.

Spomenik Uzeiru Hadžibejliju otkrili su u junu predsednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev i predsednik Republike Srbije Boris Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari