Capital.ba

“Audioteksu” zlatna medalja za inovaciju

06.11.2011. / 12:53

BANJALUKA,  Stručna institucija “Audioteks” iz Banjaluke, dio konzorcijuma koji je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske /RS/ izabralo za obavljanje stručnih poslova iz oblasti tehničkih pregleda vozila, dobila je zlatnu medalju za najbolju inovaciju na nedavno završenom Međunarodnom sajmu “Ideje-pronalasci-invoacije”, Nirnberg 2011.

“Audioteks” je dobio ovo značajno međunarodno priznanje za Integralni informacioni sistem za nadzor i praćenje parametara prilikom tehničkog pregleda vozila koji je uspostavljen u Srpskoj, pod kontrolom Ministarstva saobraćaj i veza RS.

U saopštenju iz Ministarstva saobraćaja i veza RS navodi se da Integralni informacioni sistem za nadzor i praćenje parametara prilikom tehničkog pregleda vozila omogućava razmjenu podataka i direktan uvid u postupak tehničkog pregleda na svim stanicama u RS.

Ove podatke, osim Ministarstva saobraćaja i veza RS, koriste Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/.

Stručnu instituciju čini konzorcijum – Mašinski fakultet Univerziteta u Banjaluci, Saobraćajni fakultet u Doboju, kao dio Univerziteta u Istočnom Sarajevu, “Audioteks” Banjaluka i “EI internešnal – Centar za motorna vozila” Banjaluka.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: “Audioteksu” zlatna medalja za inovaciju

    1. Milan

      Svaka čast.