Život i ljudi

0

Večeras koncert Monserat Kabalje

Autor: AM

Izvor: Novi magazin

Večeras koncert Monserat Kabalje

 

Monserat Kabalje će nastupiti uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a, kojim će dirigovati Hose Koljado, a do sada je prodato oko 5.000 ulaznica.

Ona je na oproštajnoj turneji koja traje dve godine. Odlučila je da se u 80. godini povuče, a da pre toga poseti sva mesta gde je ranije gostovala.

Na turneji nastupa uz podršku lokalnih zvezda, pa je u Beogradu tu čast ukazala Harisu Džinoviću, a očekuje se potvrda i za ženski sopran koji će biti gost.

Džinović će po svom izboru izvesti nekoliko italijanskih i španskih ljubavnih pesama,  a u duetu sa slavnom operskom pevačicom najverovatnije pesmu Non ti scordar di me.

Rođena u Barseloni, 12. aprila 1933. godine pod imenom Maria de Monserat Vivijana Konsepsion Kabalje i Folk, operska diva je svetsku slavu započela ulogom u Donicetijevoj operi "Lukrecija Bordžija" u Karnegi Holu, 1965. godine.

Repertoar Monserat Kabalje je ogroman - izvođenje blizu 90 različitih uloga niko do sada nije dostigao. Takođe, snimila je više  80 albuma od čega su polovine kompletna operska dela.

Monserat Kabalje je i UNESKO ambasador dobre volje.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR