Vesti

0

Kad pobedim insistiraću na dijalogu

Autor: AM

Izvor: Politika/Novi Magazin

Kad pobedim insistiraću na dijalogu

"Ja to govorim i predstavnicima EU i tražim podršku za to i od SAD i od Ruske Federacije", kazao je Nikolić u intervjuu za nedeljno izdanje lista Politika.

Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da ukine institucije na severu Kosova.

Upitan da li Srbija ne treba da ukine insitucije na severu Kosova ni po cenu prekida evropskog puta, Nikolić je odgovorio: "Onda neka EU razmisli da li želi Srbiju u EU ili ne".

Nikolić je kazao da je očigledno da će Kosovo biti prepreka na putu Srbije ka EU i naveo da do kraja treba insistirati na politici "i Kosovo i EU koja "ne sme da doživi krah".

"A ako me pitate za prioritete - Kosovo je prioritet", kazao je Nikolić i naveo da su mu evropski zvaničnici rekli da Kosovo nije uslov za evropsku integraciju Srbije.

"Najpre sam pitao da li postoji takav uslov. Rekli su da ne postoji. Ja kažem - dobro. Da znate, stav SNS je, ako dođe do tog uslova, to znači da vi nas ne želite u EU. Jer taj uslov nikom drugom ne biste postavili", kazao je Nikolić.

Nikolić je naveo da postoji mogućnost da SNS prvi put ne glasa za novu skupstinsku deklaracija ili rezoluciju o Kosovu ako ne bude sadržala konkretne mere i ako ne bude obavezujuća za celu Srbiju.

Govoreći o izborima, Nikolić je kazao da računa na to da će pobeda SNS biti tako jaka da će biti dovoljno da naprednjaci ponude strankama nacionalnih manjina da učestvuju u vlasti, ali i naveo da će pred izbore SNS razgovarati sa gotovo svima.

"Mislim da je Socijalistička partija Srbije (SPS) sada na prekretnici. Ili je to SPS ili Demokratska stranka. Ja ću da im ponudim da bude SPS u koaliciji sa SNS-om", kazao je Nikolić.

Nikolić je demantovao navode o planovima za postizbornu saradnju s biznismenom Milanom Bekom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR