Poskupljenje gasa otežava naplatu duga

Nova cena gasa predstavlja dodatni pritisak na distributere da domaćinstvima naplate potrošnju tog energenta, a samim tim ugrožava i stabilnost u isporuci gasa, ocenjuje za Radio 021 direktor preduzeća "Novi Sad - Gas" Jovo Vujanović.
Nova cena gasa predstavlja dodatni pritisak na distributere da domaćinstvima naplate potrošnju tog energenta, a samim tim ugrožava i stabilnost u isporuci gasa, ocenjuje za Radio 021 direktor preduzeća "Novi Sad - Gas" Jovo Vujanović.

Prema njegovim rečima, dug Novosađana za gas u ovom momentu premašuje 300 miliona dinara. "Platežna moć naših potrošača iz dana u dan pada. S druge strane, mnoga domaćinstva odlučuju da se greju na struju, ugalj ili drvo", navodi Vujanović.

On dodaje da se svakodnevno sprovode isključenja neplatiša, ali su na spisku zasad oni koji za gas duguju više od 10.000 dinara. "One koji imaju dug 5.000, 6.000, pa i do 10.000 dinara, njih u prvi mah opominjemo. Međutim, nije dobro ako se dug za prethodni mesec prenosi u naredni, jer je teško platiti račune koji se gomilaju duže vreme, a distributeri nemaju novca da izmire svoje obaveze prema Srbijagasu. Zbog toga moramo da sprovodimo isključenja i to naši potrošači moraju da shvate", objašnjava Vujanović.

Direktor novosadskog distributera apeluje na korisnike da, koliko je god moguće, koriguju potrošnju gasa, kako bi ova grejna sezona mogla da protekne bez problema. Kubik gasa za domaćinstva, umesto dosadašnjih 36, po novom cenovniku iznosi skoro 41 dinar, pa će računi u proseku biti veći za oko 2.000 dinara. (D.B)

  • Aleksandar Pavkov

    13.12.2011 07:49
    zašto nam to rade distributeri sa Agencijom za Ene
    Pоvećanje gasa nije по закону донето уместо 10% оно је поскупело за25% јер је Агенција за енергетику то дозволила дистрибутерима. зато треба да се удружимо и кажемо доста плјачке.
  • Tanja

    10.12.2011 16:11
    pljačka
    Pa ovo stvarno više nema smisla. Prvo gas je groznog kvaliteta,malo malo pa je plamen narandžast. Kad sam zvala Novi Sad Gas da pitam po kojim to standardima oni isporučuju gas,šefica tamo me je tako lepo otperjala i prebacila sve žalbe na srbija Gas kao da ovi jadni u Novom Sadu nikakvu vezu sa isporukom nemaju. Krade se i na njihovom tzv.rasipanju u mreži.Svaki mesec 20 kubika nam više računaju,iako sam dobila objašnjenje da se to dešava samo kad je jako hladno a kad bude bila visoka temperatura račun će biti smanjen,što se ni na letošnjih + 45 nije desilo! Toliko su svi postali bahato bezobrazni da ja stvarno više nemam reči. Svi ti kojekakvi direktori i šefovi samo kukaju da se nema para i da je kriza a niko od njih nema platu ispod 2500e. Jadni!Nisam nešto primetila da se neko od njih odrekao makar trećine plate. Đubrad!!!! Svi treba da uvedemo duple vodove pa kad kradu oni da krademo i mi pa ćemo onda možda biti kvit! Sramota živa!!!
  • M;ilan II

    07.11.2011 10:33
    VRATITI IH U NOVI SAD
    A da mi lepo Jovu iz "Novi Sad-gasa" vratimo medju JKP Novog Sada a ne da nam on sa republičkog nivoa soli pamet i uzima novaca koliko mu se prohte. Zašto to do sada,
    posle 2000-te, nije još uradjeno? Zato što Jova sa našim novcima uvek pronadje koga da ućutka i odvrati od logičkog preselenja NS-GASA u gradske okvire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti