Dva zemljotresa u Kini

Tanjug

01. 11. 2011. u 09:27

Dva umerena zemljotresa, jačine oko 5,4 stepena Rihterove skale, pogodila su jutros dve međusobno udaljene oblasti u Kini

PEKING - Dva umerena zemljotresa, jačine oko 5,4 stepena Rihterove skale, pogodila su jutros dve međusobno udaljene oblasti u Kini, od kojih je jedan pričinio znatnu materijalnu štetu.

U zemljotresu koji je pogodio udaljeni severozapad Kine, u oblasti Sinđang srušeno je više od 50 kuća, a na stotine domova je oštećeno. Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama u ovom potresu koji se dogodio oko 100 kilometara istočno od grada Jininga, na dubini od 27 kilometara.

Kineska uprava za zemljotrese je saopštila da je ovaj potres, kako se smatra, prouzrokovao veću štetu, a da se osetio i u susednim okruzima, javila je Agencija Frans pres.

Drugi zemljotres, jačine 5,5 stepeni, pogodio je oblast uz granicu provincija Sečuan i Gansu na jugozapadu, ali za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti. Ovaj potres se dogodio u regionu razorenom zemljotresom od osam stepeni po Rihteru u maju 2008. godine, kada je poginulo skoro 90.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije