Srbija

Ponedeljak, 31.10.2011.

14:43

MOL: Nismo dogovarali kupovinu INA

Predstavnici kompanije MOL negirali su napise u hrvatskim medijima da je šef uprave te ompanije Žolt Hernadi dogovarao nezakonito preuzimanje kompanije INA.

Izvor: Tanjug

Default images

"Jutarnji list" piše da su istražioci Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala došli u posed snimka na kome se vidi da su bivši premijer i šef uprave MOL-a Žolt (Zsolt) Hernadi dogovorili predaju upravljačkih prava u INI za deset miliona.

List piše da se Sanader, nekoliko meseci nakon što je 1. jula 2009. dao ostavku, u jednom zagrebačkom restoranu sastao sa Hernadijem i ugovorio posao.
Nakon što je konobar napustio odvojenu prostoriju, Sanader i Hernadi su punih 90 minuta ostali sami. Sanader je iz mobtela izvadio bateriju jer se bojao prisluškivanja, ali ga je snimila nadzorna kamera.

stražiocima je za taj susret rekao ključni svedok u slučaju INA-MOL Robert Ježić, vlasnik kombinata Dioki i Novog lista. On je rekao itražiocima i za još jedan susret u zgradi hrvatske vlade u maju 2009. godine.

Na sednici optužnog veća Županijskog suda u Zagrebu u ponedeljak, 11.novembra tužioci će s novim dokazima u slučaju INA-MOL upoznati sudsko veće i Sanaderove advokate, s obzirom dase protiv njega vodi postupak i zbog toga, piše list.

"MOL ponovno kategorički odbacuje sve optužbe. Nije bilo nikakvog plaćanja kao ni dogovora o plaćanju s bivšim premijerom Ivom Sanaderom kao ni političkih odluka za vreme i nakon stvaranja akcionarskog ugovora. Nedavna tumačenja i nagadjanja o snimku su realni kao i priče iz hrvatskih crtanih filmova Profesor Baltazar", navodi se u zavaničnom reagovanju madjarskog MOL-a.

Po rečima sanaderove braniteljke Jadranke Sloković, priča "Jutarnjeg lista" o postojanju snimka tajnog sastanka Sanadera i Hernadija nije nikakav dokaz, nego tek još jedna medijska presuda. Ona ne negira da se Sanader sastao s Hernadijem, ali dodaje da snimak iz restorana koju "Jutarnji list" prepričava ne dokazuje ništa.

"Oni su se sastali nekoliko meseci nakon Sanaderovog odlaska s vlasti, a ugovor izme u INE i MOL-a zaključen je ranije. Snimak, koji se naknadno pojavljuje zaista ne dokazuje ništa i nema veze s inkriminacijom", rekla je Slokovićeva za hrvatski "Portal".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: