Veljović: Sportski tereni su za decu, a ne nasilnike

Tanjug

26. 10. 2011. u 13:17

Direktor policije Milorad Veljović rekao je danas da očekuje da fudbalski tereni i sportske arene budu mesta okupljanja dece i omladine, a ne nasilnika

STARA PAZOVA - Direktor policije Milorad Veljović rekao je danas da očekuje da fudbalski tereni i sportske arene ubuduće budu mesta okupljanja dece i omladine, a ne nasilnika.

"MUP je učinio značajan iskorak u organizacionom smislu kada je pre nekoliko meseci formiran Nacionalni fudbalski informacioni centar u okviru Uprave policije. U tom smislu, ovaj događaj predstavlja prekretnicu", rekao je Veljović.

On je prilikom otvaranja konferenije "Zajedno do pobede" u Kući fudbala Staroj Pazovi dodao da će "danas početi obuka policijskih službenika, uz podršku eksperata Panevropskog Tink Tenk tima".

Konferencija "Zajedno do pobede" posvećena je sprečavanju nasilja na sportskim priredbama i predstavlja nastavak aktivnosti u realizaciji preporuka Evropske fudbalske unije.

Na konferenciji su govorili predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Tužilaštva Srbije i Ministarstva omladine i sporta, a prisutne je pozdravio i načelnik Uprave policije MUP-a general Mladen Kuribak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)